Тільки колективними зусиллями досягається справжній результат

09.11.2012
viktoriia
Учасники проекту: шведські тренери, київські та ужгородські викладачі
Учасники проекту: шведські тренери, київські та ужгородські викладачі
У четвер, 8 листопада, в Ужгороді завершив свою роботу шведсько-український медіапроект, що фінансувався шведським медіаінститутом Fojo та складався з трьох етапів: перший проходив у Києві, другий у Кальмарі та Стокгольмі (Швеція), третій - в Ужгороді. Четверо викладачів кафедри журналістики (Юрій Бідзіля, Галина Шаповалова, Галина Шумицька та Іван Бабущак) отримали сертифікати тренерів Інституту Fojo.

Темою останнього етапу стала така: «Виховання на завтра: залучення, підвищення інтересу та участі. Інтерактивні методи навчання журналістики та суміжних дисциплін, прийнятні у сучасному медіасередовищі!». У роботі взяли активну участь учасники проекту – викладачі Інституту журналістики КНУ ім. Т. Шевченка та кафедри журналістики УжНУ і студенти відділення журналістики. Йшлося про те, як позначаться на роботі викладача тренди й тенденції в сучасних медіа, як викладати соціальні медіа, що є нині одним із головних інструментів у роботі журналіста, якою буде професія викладача журналістики у 2015-му році тощо.

Вероніка Менжун та Клас Тур не встигли побачити Ужгород при денному світлі. Стверджують: це добра ознака – повернемося
Вероніка Менжун та Клас Тур не встигли побачити Ужгород при денному світлі. Стверджують: це добра ознака – повернемося

При підбитті підсумків шведські колеги висловили вдячність керівництву Ужгородського національного університету, викладачам та студентам відділення журналістики за належну організацію роботи проекту в Ужгороді і особливо за теплий прийом, за непідробну й непозірну зацікавленість усім, про що вони розповідали.Керівник проекту з шведського боку Вероніка Менжун висловила надію на подальшу співпрацю з відділенням журналістики в аспекті дигиталізації сучасних медіа: потреби викладачів та студентів.

Викладачі кафедри журналістики з свого боку висловлюють щиру подяку студентам відділення журналістики за активну участь у роботі, за серйозне й вдумливе ставлення до тих завдань, які ставилися перед ними на всіх етапах: від підготовчого до етапу реалізації.

Особлива дяка магістрантці Юлії Юрковецькій та студентці 4-го курсу Катерині Брижань за професійний синхронний переклад, який вони здійснювали впродовж роботи.

Наостанок хочеться навести слова однієї дуже багатої людини: "Дружба, заснована на бізнесі, - значно краще, аніж бізнес, заснований на дружбі" (Д. Рокфеллер). Нам є над чим думати далі.

Галина Шумицька,
голова прес-клубу молодого
журналіста "Медіаперспективи"
Фото Лесі Поліхи

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416