Про художнє оформлення і верстку друкованих видань розповіла першокурсникам дизайнерка Яна Лабунець

26 вересня першокурсники-медійники побували на майстер-класі випускниці кафедри журналістики Ужгородського національного університету, дизайнерки, верстальниці Яни Лабунець. Захід відбувся в пресклубі молодого журналіста «Медіаперспективи». 

На початку Яна розповіла про вибір професії, продемонструвала приклади своїх робіт: «Під час навчання на кафедрі журналістики я була впевнена, що в майбутньому буду працювати саме за спеціальністю. Виконуючи одне із завдань в університеті, яке полягало у виготовленні власного буклету, зрозуміла, що мені подобається розробляти дизайн. Поступово полюбила цю справу. Будучи старшокурсницею, почала працювати у видавництві, згодом влаштувалася на роботу в журнал «Унікум». 

До 2019 року Яна працювала дизайнеркою та верстальницею цього видання. Нині ілюструє дитячі книги, займається дизайном та SMM.  

Під час майстер-класу випускниця кафедри дала поради з добору шрифту, програм для верстки друкованих видань, а також рекомендувала юним медійникам надихатися в таких додатках, як Pinterest та Instagram, читати різноманітні журнали, газети. 

Попереду в першокурсників – створення власних газет  у  межах курсу «Основи журналістики». Тож майстер-клас, сподіваємося, допоможе їм визначитися з тематикою, дизайном і наповненням власних газет.

Дар’я Максимова, Віталіна Павленко,
студентки 1 курсу відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416