«За освітою — по світу! »

24.04.2012
tetyana


Ірина Дзюбук – про можливість навчання за кордоном

24 квітня студенти-журналісти довідалися про партнерську програму «За освітою — по світу». Її офіційний представник Ірина Дзюбук розповіла про проект та відповіла на всі запитання, що цікавили аудиторію.

24 квітня студенти-журналісти довідалися про партнерську програму «За освітою — по світу». Її офіційний представник Ірина Дзюбук розповіла про проект та відповіла на всі запитання, що цікавили аудиторію.

«За освітою — по світу» — це програма, яка допомагає українським студентам отримати змогу навчатися в університетах Європи, зокрема, в Польщі. Представники проекту допомагають грамотно підготувати потрібний пакет документів, обрати комфортне житло. Також пропонується ознайомча поїздка на 2-3 дні, яка дає можливість побачити свій майбутній виш, поспілкуватися з викладачами, погуляти містом.

Перевагами закордонного навчання представники програми вважають: отримання диплому, що визнається у всіх країнах Євросоюзу, досконале вивчення іноземних мов та порівняно недорога плата за навчання. Крім того, в тамтешніх університетах є відділи практики і працевлаштування, до яких можна звертатися у разі необхідності.

Найголовніше, на чому наголосила пані Ірина, — це те, що не потрібно складати вступні іспити, а лише пройти співбесіду. На запитання, чи всі проходять її успішно, нам повідомили, що відхиляють заяви дуже рідко. Головне, щоб студент сам хотів їхати навчатися, а не для того, щоб «вас шукали по всій Європі».

До того ж кожен має можливість отримувати стипендію: за успіхи у навчанні чи спорті, активну участь в житті університету, соціальну. Та й сама програма з цього року матиме грошовий фонд для студентів. Ще один позитивний момент: осінній семестр починається не з вересня, як ми звикли, а з жовтня. 

Щодо дозвілля, то на території будь-якого університету є спортивні комплекси, студентські клуби. Крім того, у вихідні можна з’їздити до Німеччини, Франції чи Бельгії, тому сумувати часу не буде.

«Що то за батьки, які дітей до пенсії не догледіли», - такий вислів напівжартома-напівсерйозно використала Ірина Дзюбук, розказуючи те, що далеко від батьків та їх постійної матеріальної допомоги студенти стають дорослими самостійними людьми, які можуть самі себе забезпечувати.

Фінальною нотою стала презентація фільму про університети Європи, куди можуть вступити і наші студенти.

Після презентації чи не у всіх очі горіли бажанням навчатися закордоном. Тому й не дивно, що обговорювати цю тему будуть ще дуже довго.

Аліна Рущак, Марія Пилип, студентки відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416