В Ужгороді відбувся творчий вечір закарпатської письменниці Маріанни Шутко

20.12.2013
tetyana


Василь Кузан - автор передмови

Захід проходив у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці 19 грудня. Авторка ознайомила присутніх зі своїми книгами ─ «Феєрверк багряної шипшини», «Сонцехолод» і «Стенокардія». Перша збірка вийшла друком 2012 року, дві останні ─ цьогоріч.

Маріанна Шутко за фахом філолог. Однак тривалий час займалася журналістською діяльністю. 2007 року взяла участь у засіданні клубу літературних дебютів «Нові імена». Нині вона письменниця, якій вручили літературну премію «Дебют» у поетичному жанрі.


Василь Густі

На творчий вечір завітало чимало відомих закарпатців. Серед них ─ літературні батько та мати поетеси Василь Густі та Надія Панчук. «Мені дуже приємно, що ми з пані Маріанною зустрілися саме в День Миколая. Це ще один подарунок для мене, ─ розповідає Василь Петрович. ─ Із кожною наступною своєю книгою вона стає більш загадковою. А її поезію можна порівняти з пелюстками троянди та весняним цвітом». Надія Михайлівна зізналася, що коли вперше прочитала поезії Маріанни, то назвала їх тільки передвіршами. Утім тепер відчутний значний прорив у творчій діяльності.


Надія Панчук

Професору кафедри історії України УжНУ Сергію Федаці в творчості Марінни Шутко найбільше подобається лаконізм і те, що вона використовує зрозумілі кожному слова. Творчий вечір для нього виявився цікавим та інформативно насиченим.

За словами пані Маріанни, передмови до її книг написали письменники, відомі не тільки в нашому краї, а й у всій Україні ─ Василь Густі, Василь Кузан та Ігор Павлюк. Останній, до речі, не зміг приїхати до Ужгорода, оскільки презентує свої книги в Індії.

Розповіла поетеса й про свій улюблений вірш «Легенда літа», а також розкрила один із секретів: джерелом її натхнення є поезія інших авторів. Почули глядачі й інші вірші авторки з вуст працівників бібліотеки Лариси Філіп, Анастасії Біган та Оксани Шляхти.

Наприкінці зустрічі Маріанна Шутко повідомила, що їй бракує літературних вечорів, а тому найближчим часом намагатиметься їх організувати.

Марина Шишола

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416