Студенти філфаку мають свій куток відпочинку

27.11.2012
tetyana
17 листопада в День студента на філфаку представляли факультетську обновку - студентський куточок відпочинку. Було все – як годиться: червона стрічка, привітання від декана, викладачів, конкурсна програма для студентів, торти й цукерки, подарунки, спалахи фотокамер – словом, свято було!
 
А передувала святу велика і клопітка робота. Почалося все з ідеї! Заступники декана Галина Василівна Шумицька та Людмила Вадимівна Лимонова вирішили допомогти студентам у реалізації їхньої мрії. Розпочалися пошуки коштів. Левову частину грошей дали самі студенти, найбільше першокурсники, долучився і профком студентів УжНУ.

Потім настав час обирати дизайн. Поради попросили у професійного художника-дизайнера – Лесі Ярославівни Поліхи, викладача кафедри журналістики. Вона довго шукала потрібні матеріали, ретельно добирала кольори, розмальовувала факультетські стіни... Робота тривала й у вихідні.

Не все виходило легко. Труднощі розпочалися ще під час пошуків майстерні, де змогли б виготовити меблі. В одних одразу не приймали замовлення (бо ж нестандарт!), в інших відмовляли згодом. Трагікумедна історія вийшла з гардинами: в ательє пошили не три занавіски по чотири метри, а чотири по три… Довелося переробляти заново.


Роль організатора-прораба виконував ще один викладач кафедри журналістики – Віталій Іванович Завадяк. Тепер йому ще додалося клопоту, адже постійно треба стежити, аби куточок не засмічували. Тож поза очі вже має прізвисько «факультетського жандарма». Жартома, звичайно.

Зрозуміло, що філологи не могли самі професійно розмалювати стіни, тож попросили допомоги у студентів Ужгородського коледжу мистецтв ім. А. Ерделі Закарпатського художнього інституту. На прохання відгукнулися три студентки: Ольвія Шумицька, Евеліна Санто та Тетяна Кострець. Саме їм філфак завдячує оновленими стінами.

 

Олександра Артюхіна, студентка відділення журналістики каже, що дуже задоволена таким ноу-гау. Адже тепер можна нормально відпочити, є де посидіти з друзями на перерві й випити каву, перекусити чи навіть гуртом повчитися.

Галина Шумицька, заступник декана з навчальної роботи, так прокоментувала цю факультетську подію:
«Дуже гарно, що нам удалася така спільна ініціатива – цінуватиметься більше: завжди більше дорожиш тим, що не просто отримав, а до чого доклав зусиль. Добре, що є де присісти й студентам-заочникам у період заїздів, адже проблема дефіциту аудиторій актуальна й для нас, і для інших факультетів. На факультет приходять батьки, гості…
Добрі господарі завше дбають, аби в їхній оселі був зручний куток і для гостя.
Ми були б дуже раді, якби й керівництво університету трохи більше переймалося нашими проблемами: в аварійному стані вікна, про санвузли вже говориться й говориться, напівтемрява в аудиторіях…
Розуміємо, що не лише у нас таке, проте своя сорочка завжди ближче до тіла».

 

Роман Сов’як, студент відділення журналістики

Фоторепортаж зі свята – клікніть на фото нижче

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416