Письменник Макс Кідрук презентував свої книги філологам і журналістам УжНУ

05.12.2017
tetyana

4 грудня на філологічному факультеті УжНУ гостював відомий український письменник Макс Кідрук. До Ужгорода він привіз новий роман «Не озирайся і мовчи», який презентував ввечері в обласній бібліотеці, а для студентів зранку підготував своєрідний «виступ-солянку»: розповів про три свої романи й численні подорожі, які й спонукають його до написання творів.

Як зауважив Макс Кідрук, з дитинства він багато мріяв і читав, а ще дуже хотів відвідати Мексику, що врешті й сталося у його житті. Присутніх приємно вразила невимушена розповідь гостя та його оригінальний підхід до представлення власного доробку. За допомогою презентації Макс Кідрук продемонстрував тваринний світ країн, які відвідав, зокрема звернув увагу на гепардів. Виявилося, що упродовж останніх 5 років популяція цих тварин суттєво зменшилася. Цифри справді вражають, тож письменник не міг проігнорувати той факт, що тварин потрібно охороняти, створювати сприятливі умови для їхнього життя.

У своїх творах Макс Кідрук зображає реальний живий світ, сповнений небезпеки й таємничості; світ, що оточує кожного з нас, але який ми ще навіть не спробували розгадати, відчути всю його чарівність і загадковість. Під час зустрічі зі студентами літератор розповів про три свої романи: «Твердиня», «Зазирни у мої сни» та найновіший – «Не озирайся і мовчи». Кожна книга була представлена міні-трейлером, які створив сам Кідрук та його команда.

Вразив письменник й анонсом майбутнього твору – «Де немає бога», в якому будуть порушені найважливіші питання: «Мораль чи релігія?», «Що змушує нас чинити так, а не інакше?», «Що робить нас справжніми людьми?». Одне слово, було надзвичайно цікаво послухати виступ молодого, але вже талановитого й обізнаного письменника-мандрівника. Не щодня зустрінеш людину, яка так багато подорожує і, складаючи в єдину мозаїку безліч цікавих місць, тварин, легенд, розповідає читачам про незвичайний світ зі сторінок своїх романів.

Євгенія Семененко,
студентка відділення журналістики УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416