Плідний початок «Книга-фесту»

23.05.2013
tetyana


Меморіальна дошка Петрові Скунцю
В Ужгороді стартував фестиваль «Книга-фест-2013». Одним із заходів, які відкривали його, стала важлива для краю подія: відтепер Закарпатська обласна наукова бібліотека ім. Федора Потушняка красуватиметься меморіальними дошками лауреату Шевченківської премії, геніальному поету Петру Скунцю та письменнику, фольклористу, філософу Федору Потушняку, на честь якого і названа книгозбірня.


Меморіальна дошка Федорові Потушняку

В Ужгороді стартував фестиваль «Книга-фест-2013». Одним із заходів, які відкривали його, стала важлива для краю подія: відтепер Закарпатська обласна наукова бібліотека ім. Федора Потушняка красуватиметься меморіальними дошками лауреату Шевченківської премії, геніальному поету Петру Скунцю та письменнику, фольклористу, філософу Федору Потушняку, на честь якого і названа книгозбірня. На відкриття бронзових барельєфів завітало чимало гостів: це й колеги митців «по перу», і віддані прихильники їхньої творчості, і перші особи краю.

Така знаменна для закарпатців подія не випадково відбулася травневої пори, адже саме 20 числа цього місяця народився Петро Скунць, у 2011 році універсальній бібліотеці присвоєно ім’я Федора Потушняка.

До усіх присутніх звернулася й дружина лауреата Шевченківської премії. Вона зауважила, що цей барельєф «досконало відображає його погляд, його доброту, його характерний вираз» і повністю відтворює риси обличчя поета.

Усе це – заслуга випускника Ужгородського коледжу мистецтв та Львівської академії мистецтв молодого скульптора Івана Цубини. Бронзовий же портрет Федора Потушняка створив відомий закарпатський скульптор, керівник секції скульптури Закарпатського відділення Національної спілки художників України Богдан Корж.


Олександр Гаврош, гості книжкового ярмарку

Продовженням урочистого відкриття меморіальних дошок стала зустріч із почесними гостями книжкового ярмарку. Цьогоріч до гостинного Закарпаття завітали українські літератори із Словаччини Йосип Збіглей і Святослав Нірода. Хоч обоє мешкають за 30 кілометрів від Ужгорода, у м. Михайлівці, проте зустрічаються із закарпатськими колегами дуже рідко. Тому подібні фестивалі сприяють співпраці й забезпечують щасливе теперішнє і майбутнє сучасної книги.

Також обласна бібліотека сьогодні приймала ще й почесних гостів із Тернополя – видавництво «Навчальна книга-Богдан». На цьогорічному book-фесті саме воно представлятиме дослідження української магії, зроблені тернопільською авторкою, етнологом і фольклористом Лілією Мусіхіною та пригодницький роман ужгородського письменника та журналіста Олександра Гавроша «Капітан Алоїз». Видавці впевнені, що роман, в якому тісно переплелися містика, любовні пригоди, детектив, історичне тло, фантастика, гумор, а ще й мандрівка рідним містом 200-річної давнини обов’язково сподобається ужгородському читачу.

Анна Малахова,
студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416