На відділенні журналістики відбувся День відкритих дверей

24.05.2021
Наталія Толочко

20 травня потенційні абітурієнти, роботодавці, випускники, студенти, викладачі мали змогу побувати на Дні відкритих дверей відділення журналістики УжНУ. Захід відбувся в рамках міжнародного проєкту DESTIN і проходив у два етапи: офлайн – в університеті, та онлайн – на платформі «Google Meet».

Юрій Бідзіля нагороджує Ольгу Богославську

У першій частині Дня відкритих дверей, після вітального слова завідувача кафедри журналістики, керівника DESTIN від УжНУ Юрія Бідзілі та нагородження магістранки Ольги Богославської, яка посіла ІІ місце на конкурсі студентських наукових робіт, із презентацією виступила доцентка кафедри, координаторка проєкту Галина Шаповалова. Вона розповіла про цілі, завдання й результати проєкту, представила модернізовані бакалаврську та магістерську програми з журналістики.

Віталіна Чулей і Мирослав Лисович

До презентації долучилися й студенти, які вже навчаються за оновленими освітніми програмами: Віталіна Чулей, Мирослав Лисович, Ольга Богославська. Затим відбулася дискусія про підготовку професійного медійника. В обговоренні  сучасних проблем підготовки фахівців взяли участь заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк; проректорка з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел; головний редактор телеканалу «TV21 Ungvar» Тетяна Вашаргелі;  продюсер Філії АТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція» Євген Тичина; голова Закарпатської організації Національної спілки журналістів України Віталій Мещеряков; випускник відділення, провідний спеціаліст Центру інновацій та розвитку УжНУ Ярослав Світлик; випускниця відділення, журналістка видань «Varosh», «Факти. ICTV» Евеліна Гурницька.

Учасниками Дня відкритих дверей були викладачі кафедри, студенти різних курсів, старшокласники Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів, вихованці гуртка юних журналістів при Ужгородській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 3 з поглибленим вивченням англійської мови.  Віртуально до Дня відкритих дверей долучився керівник проєкту від Bath Spa University, професор Ієн Ґедд, відеовітання якого презентували на початку заходу. Крім цього, четвертокурсниці Ірина Неменуща й Тетяна Лесюк представили творчі роботи студентів, зокрема часописи, радіо- й телепроєкти, рекламні кампанії різних курсів. Наприкінці зустрічі всі присутні переглянули відеоекскурсію відділенням та взяли участь у вихідному опитуванні про День відкритих дверей.

Після презентаційної частини заходу викладачі медійного підрозділу разом зі студентами 2 та 4 курсів організували для абітурієнтів екскурсію відділенням журналістики та провели короткі майстер-класи з верстки газети, створення зображень для соцмережі «Інстаграм», начитки тексту на радіо й телебаченні. Школярі були приємно вражені побаченим, розповіли, що журналістика – це одна з найважливіших професій ХХІ століття, ще й надзвичайно цікава.

Студентка спец. "Реклама і піар" Діана Маловічко показує школярам методи оформлення інстаграм-сторінки

 

Доц. Євген Соломін і старшокласниця під час майстер-класу

 

Викладачі відділення журналістики під час онлайн-частини Дня відкритих дверей (фото Тетяни Лесюк)

Під час онлайн-частини Дня відкритих дверей Юрій Бідзіля, Галина Шаповалова, Наталія Толочко представили результати проєкту DESTIN. Так, доцентка кафедри, координаторка проєкту Галина Шаповалова під час презентації наголосила, що для оновлення навчальних планів і програм викладачі співпрацювали з роботодавцями, обговорювали освітні програми зі студентами, зустрічалися з випускниками, а врешті отримали високу оцінку від міжнародної експертної групи. Студенти Мирослав Лисович та Михайло Коштура поділилися враженнями від навчання за оновленими програмами, зазначили, що викладачі докладають максимум зусиль для навчання студентів. Викладачі, присутні на онлайн-заході, розповіли, що це тільки початок змін на відділенні, а загалом проєкт DESTIN спрямований на вдосконалення журналістської освіти в Україні, щоб студенти медійних підрозділів отримували найкращі знання і змогли стати хорошими фахівцями. Крім того, учасників зустрічі, що відбулася на платформі «Google Meet», вітав Ієн Ґедд, для них провели відеоекскурсію, а студентки Ірина Неменуща й Тетяна Лесюк презентували творчі роботи, які виконують юні медійники.

Наприкінці онлайн-зустрічі викладачі показали відеоісторії успішних випускників: журналістки видань «Varosh», «Факти. ICTV» Евеліни Гурницької; тренерки із внутрішніх комунікацій ПАТ «Закарпатгаз» Олі Капітан; журналістки телеканалів «21 Ужгород», «Футбол» Олександри Артюхіної; засновника інтернет-радіо «Єден» Олексія Уманського. Опісля слухачів також попросили пройти вихідне опитування.

Під час Дня відкритих дверей для учасників оголосили конкурс, суть якого полягає в тому, щоб створити допис або записати сторіс у соціальній мережі «Інстарам» та позначити сторінку кафедри. Серед найактивніших учасників обрали трьох переможців та передали їм гарні подарунки.

День відкритих дверей дає передусім гарну можливість ознайомитись із навчальними потужностями університету й отримати відповіді на запитання про напрями підготовки та особливості навчання в УжНУ. Викладачі відділення журналістики зробили дуже цікаву презентацію відділення. Тож бажаємо абітурієнтам звернути більшу увагу на медійний підрозділ та зробити правильний вибір майбутньої професії!

Євгенія Салька, Ольга Білинець, студентки відділення журналістики

Фото Віталія Завадяка

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416