«ІДЕЇ» «ІНТЕЛЕКТУАЛІВ» від третього журналістського

30.04.2013
tetyana


Науково-популярний журнал "Ідеї". Головний редактор - Оксана Ажнюк
Третьокурсники презентували науково-популярні журнали — результат їхньої праці впродовж семестру. Оскільки журналісти творили не окремо, а в колективах, то головні редактори (Оксана Ажнюк та Наталя Ігнаці) розповідали про редакційні здобутки, труднощі, які виникали під час роботи, аналізували помилки.


Науково-популярний журнал "Ідеї". Головний редактор - Оксана Ажнюк

«У кого є телефон з Інтернетом, який можна під’єднати до ноута?», «Та давайте перейдемо в іншу аудиторію: там і темніше, і Wi-Fi ловить», «Як? Вона може не прийти? Ну тоді до побачення, телебачення!» — такі репліки студентів-третьокурсників можна було почути 29 квітня у прес-клубі молодого журналіста «Медіаперспективи».

Хтось схвильовано поглядає на годинник і пропонує: «Давайте залишимо ці місця для викладачів». А ті собі спокійно заходять і влаштовуються, де їм зручно. Веселі обличчя наставників трішки заспокоюють студентів. Нині — відповідальний день: презентація робіт, над якими довелося чимало попрацювати.


Під час презентації

Третьокурсники презентували науково-популярні журнали — результат їхньої праці впродовж семестру. Оскільки журналісти творили не окремо, а в колективах, то головні редактори (Оксана Ажнюк та Наталя Ігнаці) розповідали про редакційні здобутки, труднощі, які виникали під час роботи, аналізували помилки.

Оксана захоплено повідомляє присутнім про



видання «Ідеї»,

яке підгрупа зробила оригінальним чином — у вигляді планшета. «Зважаючи на вибір саме такої форми, ми хочемо зацікавити своїм часописом не тільки молодь, а й старше покоління», — каже дівчина. Головний редактор зауважує, що не може все бути ідеально: прикро, але один матеріал не увійшов до випуску через неуважність. Проте це не псує приємного враження від журналу: є змога ознайомитись із різними цікавими темами — транспорт, тварини, музика, ігри, технології, премії, мультимедіа та іншими.


Під час презентації

Тим часом аудиторія розглядає журнал: «Такі гарні кольори», «Досить вдале дизайнерське рішення», «Мені дуже подобаються теми».

Деталі роз’яснюють студентки Валерія Турок (дизайнер) та Марія Пилип (коректор):

«Сторінки розміщені горизонтально, і це, на мою думку, вирізняє видання з-поміж інших. Продумування концепції давалося важко, бо ж хотілося, аби зображення доповнювало текстову частину. Проте вийшло, на мій погляд, вдало... Редагувати тексти непросто передусім тому, що коли працюєш над такою кількістю матеріалів, то іноді просто не вистачає сил. Проте попри втому я намагалася все уважно перечитувати».


Оксана Ажнюк презентує "Ідеї"

Викладачі кафедри журналістики (Галина Шумицька, Галина Шаповалова, Ярослава Шебештян, Віталій Завадяк) відзначають, що робота справляє враження: «Ви гарно попрацювали», «Ідея втілена вдало. Ви нас здивували», «Нам дуже приємно, що люди відповідально поставилися до завдання», «Чесно вам сказати? Ми не очікували такого хорошого втілення задуму».

Презентувати свій журнал має змогу друга група під керівництвом Наталії Ігнаці. Одразу помітно, що дівчина трохи нервує і починає свій виступ із вибачення: не вдалося роздрукувати кінцевий варіант видання. Стежити за поведінкою головного редактора дуже цікаво: оскільки робота все-таки виконана, можна сміливо демонструвати її присутнім на проекторі.


Наталя Ігнаці упевнена в "Інтелектуалі"

Спочатку складається враження, ніби колектив не достатньо підготовлений, проте завдяки тому, що Наталія вдало розставляє потрібні акценти під час презентації, аудиторія захоплено слухає. Науково-популярний журнал «Інтелектуал» пропонує цікаву інформацію про охорону здоров’я, новітні технології, кінематографію. Також тут вміщені інтерв’ю з науковцями УжНУ. Привертає увагу бібліографічна довідка, в якій можемо дізнатися про жінок-науковців, яким присуджено Нобелівську премію. Нестандартним є те, що вчені розташовані за знаками зодіаку.

Ідея сподобалася викладачам: «Досить оригінально. Можемо це практикувати і залучати студентів писати про професорсько-викладацький склад Ужгородського національного університету, його науковий потенціал».

Третьокурсники щасливі, що їхня праця сподобалася наставникам. Молодь планує й надалі працювати над подібними завданнями. По-перше, це згуртовує, допомагає формувати колектив. По-друге, практичні завдання до душі студентам, особливо — творчим журналістам.

Андріана Кофель,
студентка відділення журналістики УжНУ

 

Переглянути електронну версію журналу «Ідеї»
(клікніть на стрілці правобіч, щоб гортати в зменшеному режимі,
на кнопці «Expand» – щоб перейти в режим читання:
для масштабування користуйтеся коліщатком миші,
для переміщення – рухайте мишею без клікання)

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416