До 20-річчя України - нове видання Сергія Федаки

20.08.2011
tetyana

У четвер, 18 серпня, в прес-центрі «Закарпаття» відбулася презентація нової книги історика, політолога, журналіста Сергія Федаки. Видання під назвою «Сучасна Україна: портрет з натури» після довгих років праці побачило світ у видавництві «Поліграфцентр «Ліра» накладом 300 примірників. Для оформлення обкладинки автор використав картину Ф.Маковського «Дилетант», котра зберігається у Закарпатському музеї.

За словами автора, хотілося зібрати докупи все, що більш чи менш відомо про Україну і дати максимальну характеристику географічних, соціально-політичних, економічних процесів, які й зараз тривають у державі. «Це не є історичний огляд того, що відбувалося за останні роки, це, так би мовити, сучасний одномоментний зріз того, чим є Україна на сьогодні. Видано багато різноманітних путівників по Україні, але, ознайомлюючись з ними, в мене часто виникало бажання знайти якусь точну цифру чи з’ясувати якесь конкретне питання. Не завжди вдавалося це зробити, тому виникло бажання мати якийсь такий довідникового типу том, де можна було би знайти всі основні цифри, що стосуються сучасної України», – коментує Сергій Дмитрович. До прикладу, більшість джерел свідчать, що площа нашої держави становить 603, 7 кв. км. Проте насправді ця цифра трохи інша: 603, 628 кв. км. Таких уточнень в книзі дуже багато, і це є свідченням кропіткої роботи автора.

Щодо джерел, використаних у підготовці видання, то це здебільшого українська преса. Не оминув увагою С. Федака й інформацію, що з’являлася в обласних друкованих виданнях, а також інтернет-джерелах, книжкових і журнальних публікаціях, наукових працях.

Великий розділ книги присвячено Закарпаттю, вміщено інформацію про Карпати та Закарпатську низовину. Також розповідається про наші природні умови, корисні копалини, водні ресурси.

Сергій Федака зізнається, що починав писати книгу із відчутним скептицизмом, переживаючи про ті негаразди, які торкаються усіх, хто живе нині у нашій державі, але поступово оптимізму ставало все більше, оскільки ресурси є незліченні. І на завершення підсумував: «20-річчя – хоч ювілей ще дуже скромний і відзначається у складній ситуації, проте годилось би сказати щось добре, дати якийсь промінь надії, спробою якого і є це видання».

Мирослава Шимон,
студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416