Першокурсників філологічного факультету неформально посвятили в студенти 

08.09.2023
moderator

7 вересня, у перший тиждень навчання, на філологічному факультеті відбувся день знайомств. Першачки спілкувалися один з одним та старшими колегами в 429 аудиторії, пройшли цікавий квест, а також взяли участь у посвяті, яку для них організував студактив.  

На початку заходу молодь виконала гімн Гаудеамус, дізналася більше про діючі гуртки на факультеті – клуб вивчення англійської мови, літературний  та музичний клуби. Також першокурсники змагалися у квесті, під час якого перевірили аналітичні та комунікаційні навички. Завдання полягало в наступному: дотримуючись порад організаторів та заготовлених підказок, студенти шукали три книги, в яких «закодували»  слова посвяти. Під час квесту краще ознайомилися з бібліотекою, кафедрами української мови та літератури, словацької мови та літератури.

Ключовою подією дня знайомств стала промова першокурсника та посвята, що означала офіційний вступ на факультет. Студенти обіцяли сумлінно навчатися і сповна проживати студентське життя, присягнувши на «Кобзарі» Тараса Шевченка. Опісля пробували чарівний напій, який символізував покликання до навчання. 

Ідея проведення дня знайомств належить студентському активу. Організувала знайомство молодь 2-5 курсів різних спеціальностей разом із заступницею декана з виховної роботи Мартою Демчик.

Голова студентської ради філологічного факультету Михайло Коштура так розповідає про захід: «Задум виник приблизно три роки тому, але через різні події не виходило його  реалізувати. Нарешті ми зі студентами 2 -5 курсів та викладачами вирішили створити неформальну атмосферу для всіх спеціальностей, щоб вони познайомилися між собою, поспілкувалися… Щоб філологічна сімʼя стала справжньою родиною». 

У другій частині заходу студенти знайомилися, обмінювалися ідеями, що сприятиме зміцненню дружніх зв’язків на факультеті. Крім того, насолоджувалися піцою і напоями. 

Емоціями й враженнями поділилась студентка 1-го курсу спеціальності «Філологія. Українська мова та література» Вівієн Митровка: «День знайомств пройшов на вищому рівні! Студенти, з якими познайомилася, дуже круті й приємні люди. Я вже їх обожнюю! Окрема подяка організаторам старших курсів та викладачам усіх кафедр».

До слова, кількома днями раніше відбулося знайомство першокурсників-журналістів зі старшими колегами й викладачами. Для них також провели жартівливу церемонію посвяти. 

Під час дня знайомств першокурсники отримали заряд позитиву й бадьорості, а також стимул до втілення задумів. На філологічному факультеті молодь, без сумніву, здобуде знання, навички і знайде нових друзів. Участь у різних студентських активностях є важливою складовою цікавого, насиченого університетського життя.

Вероніка Товтин, Лілія Гложик, студентки 1-го курсу спеціальності «Журналістика»

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416