Новий етап у житті – студентський! На кафедрі журналістики відбулося знайомство і посвята першокурсників

05.09.2023
moderator

Для кожної людини нове оточення та кардинальні зміни можуть здаватися дуже складними й непосильними – наприклад, початок навчального року для першокурсників. Тому 4 вересня в Ужгородському національному університеті відбулося знайомство та введення в курс справ першокурсників-журналістів, рекламників, піарників та міжнародних журналістів. На цей день чекали три десятки  студентів, які прагнуть пов’язати своє життя з медіа.

Студенти 2-5 курсів під керівництвом викладачів  підготували цікаву програму для першачків, розповіли про навчання, дозвілля медійників. Все почалося з представлення відео про студентське життя. Потім першокурсники пройшли тест на платформі «Kahoot» – перевірили знання про університет. Друга частина дійства  передбачала посвяту в студенти. Юні медійники колективно промовили клятву та спробували таємничий напій, що символізує студентське життя.

Після посвяти та короткого інструктажу, знайомства з викладачами першокурсники мали змогу поділитися враженнями для студентського радіо.

«Нове життя, нові знайомства, новий етап у житті – університет і зовсім інший вайб. Сьогодні кожен першокурсник відчув себе студентом. Це трохи схоже на школу, але насправді зовсім по-іншому. Перша пара, ніхто нікого не знає, всі починають адаптуватися до нових умов. Викладачі просять сказати про себе кілька слів, і ти розумієш, що від цього може багато залежати, бо перше враження дуже важливе! І ось старшокурсники збирають нас усіх, демонструють відео для розуміння, що нас очікує. Посвята  в студенти була веселою, атмосферною. Попереду  складний рік, але я впевнена, він буде неймовірним», – вважає першокурсниця Вероніка Межуєва.

Другокурсник Андрій Русин, який був ведучим заходу й допомагав організувати його, також поділився своїми враженнями і спостереженнями: «Насамперед хочу сказати, що цей захід був цікавим мені й однокурсникам не менше, ніж журналістам-першокурсникам. Усі добре провели час, налаштувалися на навчальний рік, познайомилися один з одним. Нам вдалося створити дружню атмосферу і, на мою думку, це головне. Щодо підготовки заходу, то студенти старших курсів самі зголосилися допомогти з організацією, провести знайомство і посвяту. Це означає, що на кафедрі журналістики навчають ще й лідерству. Впевнений, цьогорічні першокурсники підхоплять естафету і також братимуть активну участь у житті факультету».

Отже, другий день в університеті подарував неабиякі емоції першокурсникам та приготував їх до нового етапу в житті – студентського!

Більше фото - в соцмережах кафедри журналістики. 

 

Таміла Рахівська, студентка 1 курсу кафедри журналістики

Фото Михайла Коштури

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416