МІ-МЕ-МА-МО-МУ

Наталя Павлівна Якушко
Наталя Павлівна Якушко

19 жовтня студенти-заочники відділення журналістики УжНУ мали нагоду побувати на справжньому професійному майстер-класі. Майже півторагодинний захід був присвячений мовленню диктора на телебаченні. А проводила його телерадіоведуча з більш ніж 40-річним досвідом роботи – Наталія Павлівна Якушко. Сьогодні пані Наталія вже на пенсії, але продовжує займатися діяльністю, пов’язаною із професійним мовленням, – працює викладачем сценічної майстерності у народній студії поезії «Чарівне слово».


 

Під час майстер-класу від Наталії Павлівни Якушко
Під час майстер-класу від Наталії Павлівни Якушк

Пані Наталія радо відгукнулася на запрошення студентів провести для них майстер-клас. Вона із задоволенням ділилася з майбутніми журналістами секретами професійної майстерності диктора: давала практичні поради щодо підготовки роботи у кадрі, розповідала про особливості роботи ведучого над текстом, показувала вправи з артикуляції, давала рекомендації з постановки голосу і навіть учила правильно дихати.

Але головне, за словами Наталії Павлівни, це глибока любов до професії і бажання самовдосконалюватися кожного дня. Саме ці якості дають стовідсоткову перепустку журналісту у світ професійного телебачення.

Галина Кришінець
Галина Кришінець

«Майстер-клас мені дуже сподобався. Ми мали нагоду послухати секрети професійної кухні ведучого, тобто речі, про які в принципі в книжках не прочитаєш. Таке може сказати лише людина, котра довго цим займається. Їх важливо знати людям, які планують працювати на телебаченні. Можливо, для когось із нас ця зустріч стане вирішальною при виборі напрямку діяльності в журналістиці. Крім того, мені було дуже приємно не тільки послухати професіонала, але й подивитися на вродливу жінку. Шкода, що такі зустрічі у студентів-заочників бувають рідко», – прокоментувала студентка-п’ятикурсниця Галина Кришінець.

Галина Шумицька
Галина Шумицька

«Наталії Павлівні я завдячую своїм першим ефіром. Тоді я ще працювала у школі: перемогла у конкурсі «Вчитель року» – з цієї нагоди запросили на телебачення. Тоді ще й не підозрювала, що доля дуже швидко наблизить мене до цього роду діяльності. Що хочу наголосити: Наталя Павлівна готувалася до ефіру!!! І це незважаючи на величезний досвід. Цього дуже часто бракує нинішнім ведучим! Ми зустрічалися напередодні ефіру, бесідували. У студії з нею було дуже комфортно. Вона справжній профі. Вчитися треба саме у таких. Від нинішнього майстер-класу я в захопленні! Це була не просто бесіда про професійне мовлення телерадіожурналіста – це був урок акторської майстерності! Вона – актриса! Справжня!!! Це коли мурашки по тілу… Виходиш щасливий і просвітлений… Рада, що віднайшла її знову. Завдяки студентці цієї ж групи Олені Московці. Спасибі їй! Спасибі Наталі Павлівні!!!» – поділилася враженнями Галина Василівна Шумицька, яка читає цього семестру «Основи професійного мовлення телерадіожурналіста» на заочному відділенні.

Студенти-заочники теж були надзвичайно раді знайомству із Наталією Павлівною та із задоволенням дослухалися до порад справжнього професіонала. За кілька тижнів таку ж приємну можливість матимуть і студенти стаціонару відділення журналістики.

Вікторія Ондовчик,
студентка відділення журналістики

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416