Ідеї викладачів журналістики з УжНУ презентували на Львівському медіафорумі

Київська, ужгородська та шведська делегації на Львівському медіафорумі ’2013
Київська, ужгородська та шведська делегації на Львівському медіафорумі ’2013

«Книга ідей» – так називається посібник, створений для викладачів журналістики та медіатренерів, презентований на Львівському медіафорумі. Видання є проектом Медіаінституту FOJO зі Швеції та Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Окремі глави видання написали викладачі з УжНУ: Юрій Бідзіля, Іван Бабущак, Галина Шумицька та Галина Шаповалова.

«Книга ідей», у першу чергу, відзначається практичністю. Тут зібрані конкретні поради: що робити, як це робити і навіть як при цьому виглядати. Автори посібника переконані, що у навчанні майбутніх медійників необхідно якомога більше використовувати інтерактивні методики, а також у тому, що журналістику неможливо опановувати, сидячи у лекційній залі. «Ми хочемо вчити самостійних людей, котрі можуть переробляти складну інформацію, можуть донести її до широких мас, пам’ятають, що ми живемо у глобальному світі, у якому необхідно шукати глобальне у локальному і навпаки», – наголосила заступник директора Інституту журналістики Київського національного університету Юлія Нестеряк. На її думку, одним із найважливіших розділів книги є «Етика», адже «ми часто забуваємо про те, що є етичні норми і цінності».

Виступає Галина Шумицька Доцент кафедри журналістики УжНУ
Виступає Галина Шумицька Доцент кафедри журналістики Уж

Галина Шумицька під час презентації зазначила, що «медіаосвіта переживає зараз дуже цікаві часи». «З одного боку, ми не можемо повністю відкинути академічну складову, бо перестанемо називатися університетською освітою. З іншого боку – не можемо не відповідати на ті виклики сучасності, які маємо. Ми повинні готувати універсального бійця, готового виготовляти якісний інформаційний продукт: як друкований, так радійний, так телевізійний, так онлайновий».

Виступає Клас Тур
Виступає Клас Тур

Клас Тур, автор посібника і викладач шведського медіаінституту FOJO, розповів, що «книгою автори хотіли дати навіть не інструкцію, а натхнення. І це навіть не догми, які усі зобов’язані приймати як єдиний шлях. Це одна з можливостей вчитися по-новому і ефективно. А ще це – чудова можливість наблизити освіту журналістів до реалій і вимог сьогодення».

Ольга Павлова, агентство комунікацій "Пазл"
Відео Івана Бабущака

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416