Легенда закарпатського футболу: в УжНУ відбулася прем'єра фільму про Томаша Пфайфера

У Науковій бібліотеці Ужгородського університету 27 вересня відбулася прем‘єра фільму про Томаша Пфайфера - українського футболіста, майстра спорту, арбітра, директора обласної дитячої спортивної школи та стадіону. Автором сценарію стрічки, що має назву «Пас у третє тисячоліття», є доцент кафедри журналістики Володимир Тарасюк. 

У презентації взяли участь члени знімальної групи, вихованці пана Томаша, викладачі і студенти кафедри журналістики й усі, хто знає й шанує легенду закарпатського футболу.

У фільмі знаний футболіст розповів про своє хобі, яке з часом стало справою його життя. «Коли я вперше вийшов на поле, навіть не знав, що таке штрафний удар!» – зізнався Томаш Пфайфер. Після виснажливих тренувань його наставник Василь Федак запропонував грати за збірну.

У фільмі вдалося показати основне – життя футболіста, його шлях до мети. «Пас у третє тисячоліття» задумано без закадрового тексту з мінімальним втручанням автора-журналіста. За словами членів знімальної групи, під час створення стрічки виникали різні проблеми: брак відеоматеріалу та обмежений бюджет завадив втілити первісний задум, однак фільм таки побачив світ.  

Після перегляду колеги, друзі Томаша Пфайфера, викладачі кафедри журналістики відгукнулися про фільм і вітали головного героя з 80-річчям! У студентів, присутніх на презентації, була можливість поспілкуватися зі знімальною групою і розпитати видатного футболіста про те, що цікавило. 

Отже, життя легенди закарпатського футболу надихає і переконує, що не варто зупинятися на досягнутому, завжди варто прагнути кращого і залишити після себе яскравий слід!

Віталіна Павленко, Дар’я Максимова,
студентки 1 курсу кафедри журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416