Враження першокурсників від першого навчального семестру                        

20.11.2022
moderator

Не встигли першокурсники переступити поріг університету – як почалися заліки й екзамени, тобто закінчується перший семестр, а попереду – зимові канікули. Незважаючи на те, що навчання «першачків» почалося пізніше, ніж старшокурсників, студенти встигли здобути нові знання й отримати різні враження від кількох місяців, проведених в УжНУ.

Звісно, було нелегко, але викладачі зробили все можливе, щоб навчальний процес був максимально цікавим і продуктивним у такий складний для нас час. Сигнали повітряних тривог теж не завадили здобуттю знань. Спілкуючись між собою і співаючи пісні в бомбосховищі, студенти сильніше згуртувалися, що допомагає підтримувати незламний дух.

Ми запитали першокурсників про їхні враження від навчального семестру.

Богдан Ісаєв, студент 1-го курсу спеціальності «Польська філологія», розповів, що наразі йому дуже подобається в університеті: «Навчання цікаве, викладачі привітні. Інші студенти завжди на позитиві, з ними весело. Не важливо, на якій спеціальності чи факультеті навчаєшся – в УжНУ можеш знайти багато друзів. Залишилося скласти сесію – і я буду дуже щасливий! (Усміхається – Авт.)».

Юлія Філіп, студентка 1-го курсу відділення журналістики, розповіла: «В УжНУ справді є особлива атмосфера, якої не було в школі. Моя група стала справжньою родиною, яка радіє перемогам один одного і підтримує після невдач. Це дуже допомагає і додає позитивних емоцій у студентські будні».

Дехто з опитаних студентів розповів про викладачів, які допомагали протягом семестру здобувати знання. Першокурсниця факультету міжнародних економічних відносин Юлія Костюк зазначила: «На початку навчання було трішки лячно. Нове місце, нові знайомства, зовсім інша атмосфера… Але викладачі тут справді чудові! Відчувається їхня підтримка й ти розумієш, що боятися не варто».

Позитивні враження і в тих студентів, які проживали під час семестру в гуртожитку. Так, Максим Галашко, першокурсник відділення журналістики, розповів: «Гуртожиток – немов інша планета. Тут рідко вимикають світло, часто є гаряча вода (Усміхається – Авт.). Хоча живе в ньому більше тисячі людей, я впізнаю майже кожного. Тут люблять музикантів і веселощі, звісно, в межах дозволеного. Вважаю, щоб відчути студентство сповна, потрібно прожити ці роки в гуртожитку».

Варто зазначити, що під час короткого опитування студентів ми не отримали жодного негативного коментаря. Для об’єктивності додамо від себе: єдине, про що шкодуємо за ці місяці – що вони дуже швидко пройшли. Всі ми познайомилися з багатьма хорошими людьми, без яких зараз не можемо уявити навчання. Сподіваємося, канікули пройдуть швидко, тому що університет – місце, яке не хочеться покидати і куди хочеться повертатися.

Тетяна Тарасюк, Андрій Русин, студенти 1 курсу відділення журналістики         

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416