Майбутнім фотожурналістам на замітку

10.09.2013
kychera


Виставка з історії фотосправи на Закарпатті

Цими днями в Закарпатському краєзнавчому музеї на території Ужгородського замку проходить фотовиставка «Історія фотосправи на Закарпатті», організатором якої є відділ історії музею. Експозиція складається зі ста п’ятдесяти оригінальних експонатів, частина яких ніколи не виставлялися на огляд громадськості. Представлені не тільки фотографії 1860 р., а й фотоприлади 1860-2000-х років.


 

Автор фотовиставки - Віктор Шевченко, перший науковий співробітник відділу історії, вважає за потрібне показати, що на Закарпатті була велика кількість високопрофесійних майстрів фото, закликає майбутніх фотожурналістів відвідати такий науково-творчий захід. Взагалі історія фотосправи на Закарпатті дуже цікава, адже колись в Ужгороді працювали аж три фотосалони (на 1860 рік це був вагомий показник): Гавелки Ґустава (Havelka Gustav), Лондон-Z (London-Z), Клеін Марк і син (Klein Márk. és Fia). У 1920-1944 рр. виникла велика кількість нових фотоательє, у яких не лише продовжували справу своїх попередників, а й удосконалювали нове ремесло. Також з`являється значна кількість аматорів, які за майстерністю не відставали від професійних фотографів.


Відвідувачі виставки

Не дивно, що на виставці було багато відвідувачів, адже це ще одна з можливостей для сучасних людей відчути смак тогочасної епохи. Серед них були також і студенти УжНУ, зокрема з відділення журналістики, оскільки проігнорувати таку подію було б професійним гріхом:

Яна Продан (3 курс): «Захоплююся фотомистецтвом. Тому мені було приємно почути, що у нашому краї така славна історія цієї галузі мистецтва. Ця виставка наштовхнула мене вивчати історію фотосправи на Закарпатті».

Артур Іванчо (4 курс): «Так гарно відчути дух тієї епохи й дізнатись багато цікавого. Ця фотовиставка справді вражає своєю масштабністю. Фотожурналістика й справді має багату й цікаву історію».

 

Наталія Криванич,
студентка відділення журналістики

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416