Як швидко прокинутися на першу пару: 10 порад від юних медійників

27.11.2020
Наталія Толочко

Дистанційне навчання на перший погляд видається легшим, ніж очне, адже студенти навчаються з дому. Однак далеко не всі з задоволенням прокидаються на першу пару, навіть коли вона проходить в улюбленій кімнаті. Якщо у вересні, під час навчання в аудиторіях рідного вишу, наш мозок  активувався в дорозі до храму науки, то тепер комфортне ліжечко так і манить поспати далі, аж до самого початку першої пари...

Першокурсникам  відділення журналістики довелося швидко звикати до університетських реалій і старту занять о 8-й ранку. З жовтня вони навчаються тільки дистанційно, до того поєднували дистанційні лекції з очними практичними в університеті. Тож як прокидаються зранку юні медійники? Чи відвідують перші пари і які зусилля долають на шляху від ліжка – до комп’ютера і телефона, за допомогою яких приєднуються до онлайн-занять?

Пропонуємо 10 найцікавіших відповідей, перевірених і дієвих порад, отриманих у результаті опитування студентів 1 курсу спеціалізацій «Журналістика», «Реклама та PR».

  1. За 30-40 хв до сну вимикай усі електроні пристрої і краще почитай. Це допомагає швидше заснути. Зранку також не заходь у соціальні мережі, а одразу вставай із ліжка, – радить Михайло Коштура.
  2. Контрастний душ зранку – найефективніше, що може бути для прокидання, – переконаний Мирослав Лисович.
  3. Постав на будильник пісню, яку ти не любиш. Одразу захочеться вимкнути її,– перевірила Марія Пасічник.
  4. Залиш свій телефон подалі від ліжка. Щоб вимкнути будильник, тобі доведеться пройтися. За цей час встигнеш прокинутися, – стверджує Марія Бондаренко.
  5. Склянка води та зарядка допоможуть швидко прокинутися та виведуть із організму всі шкідливі речовини, – радить Андріана Ляхович.
  6. Знайди друга по нещастю, який не дозволить залишатися в ліжку після сигналу будильника. А ще краще, якщо ця людина буде дуже позитивною та енергійною, – вважає Наталія Кушмелин.
  7. Відчини вікно перед сном – у провітреній кімнаті легше заснути і, відповідно, прокинутися, – перевірила Сніжана Безкровна.
  8. Вигадай собі нагороду за швидкий підйом. Наприклад, шматочок шоколаду, – поділилася ідеєю Наталія Папп.
  9. Вечеря має бути легкою та за 3-4 години до сну, щоб наш шлунок також відпочивав вночі, – радить Ніколетта Саєнко.
  10. Увімкни старий драйвовий плейлист та потанцюй із самого ранку. Веселий настрій на цілий день гарантовано, – переконана Анастасія Пида.

Звичайно, не забувайте, що міцний та здоровий сон є основою легкого пробудження. Бережіть себе!

Дар’я Мишакова, студентка відділення журналістики, спец. «Реклама та зв'язки з громадськістю»

Фото з сайту  Unsplash.com

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416