Традиції студентів, або Піду на все, аби тільки успішно скласти сесію!

01.02.2011
pankovych

Цікавий народ ці студенти. Не вірять у прикмети доти, доки не завітає ВОНА… А ВОНА — це сесія. Отоді й розпочинається «веселий» період студентського життя: хтось лекцію пропустив, дехто відмовчувався на практичних, а інші завдання не виконували, або ж згадали про курсову в останній тиждень. Дратівливі, невиспані, збентежені студенти, які завжди кудись поспішають, — ось основні ознаки сесії. Здавалося б, це найважчий період у житті студента, однак і його можна пережити. До чого тільки не вдаються марновірні студенти…

Доводиться і в прикмети вірити. Широко відомий ритуал «Шаро, прийди!», суть якого полягає в тому, аби піймати шару. Для цього студент повинен опівночі висунути відкриту заліковку у вікно і щосили закричати: «Шаро, прийди!».

У ніч напередодні іспиту на клаптиках паперу пишуть екзаменаційні питання і ховають під подушку разом із конспектом та підручником, а зранку навмання виймають питання. Ото і буде ваше. Кажуть, що на іспит слід брати з собою щасливу ручку. Але це обов’язково повинна бути нова ручка, котрою вперше ви писатимете саме на іспиті. І головне: не можна передавати ручку, адже вона утратить свою здатність приносити вам успіх. Вам щаститиме більше, якщо під п’яту покласти мідний п’ятак. Добре, коли можна доторкнутися до людини, котра дістала «відмінно», – таким чином на вас впливатиме позитивна енергія відмінника. Дехто вважає, що на іспити обов’язково треба брати з собою талісман. Інші стверджують: якщо після виходу з дому першим тобі зустрінеться чоловік, то, скоріш за все, тобі пощастить цього дня; жінка — чекай розчарувань. Краще за все тягнути білет лівою рукою. Говорять і про таке, що перед іспитом не можна митися, стригтися та потрібно ходити в щасливому одязі.

Є багато студентських прикмет під час сесії. Та, гадаю, вірити в них не варто. Їх цікаво застосовувати тільки для розваг у веселому колі друзів. Та, можливо, я помиляюсь і таки частка правди в них є. Адже такого роду прикмети вигадують, аби ми надіялись на краще. А ми вже знаємо силу віри та надії. У будь-якому разі, допоки існує віра, значить не все ще втрачено.

А ви як гадаєте?

Неля Ільницька, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416