Подорожувати, працювати, навчатися: що робитимуть студенти після сесії

20.11.2022
moderator

Оскільки семестр цього року скорочений, студенти УжНУ вже з середини листопада відчувають наближення зимової сесії. Без сумніву, всі прагнуть якомога швидше отримати омріяні «п'ятірки» і зі спокійною душею нарешті відпочити. Як саме? – Подорожувати, працювати, побачитися з рідними, кататися на лижах або навчитися чомусь новому! Я попросила студентів різних факультетів поділитися планами на зимові канікули. 

«Одразу після сесії планую це відсвяткувати, адже такого досвіду в мене ще не було і я дуже пишаюся собою. Впевнений, що все вийде», – розповів студент 1 курсу відділення журналістики Роман Дівенець. Хлопцю подобається здобувати нові знання, тому нетерпляче чекає, коли випаде сніг, щоб навчатися на лижного інструктора. Також планує освоїти сноуборд. Роман щороку працює в пункті прокату зимового спорядження. Такий підробіток спонукав його подумати над тим, щоб не тільки допомагати людям з вибором екіпірування, а й навчати кататися.

Натомість студентка 1 курсу спеціальності «Біомедична інженерія» Анна Ходькова надає перевагу домашньому відпочинку.  Тому після сесії планує влаштувати собі марафон фільмів та серіалів, які давно хотіла подивитися. «Сподіваюся, що після здачі екзаменів нарешті з’явиться вільний час, і я зможу повноцінно відпочити перед початком нового семестру», – розповіла Анна.      

Цього року в УжНУ навчається чимало студентів із різних регіонів України. Одна з них – Ірина Покотило з Полтавщини, студентка 1 курсу спеціальності «Мікро- та наносистемна техніка». Після сесії вона передусім планує поїхати додому і провести там зимові свята. Дівчина розповідає, що досить давно не була на Полтавщині, бо її рідні вважають, що безпечніше на Закарпатті. Вдома планує проводити більше часу з родиною та друзями. Водночас батьки рекомендують після новорічних свят повернутися назад і останні дні канікул провести в Ужгороді. Найбажанішою під час зимових канікул для Ірини є зустріч із батьком – військовим добровольцем. Вони не бачилися більше року. Нещодавно батька поранили, тому зараз перебуває в госпіталі, але невдовзі його відпустять додому. «Новий рік ми будемо святкувати разом. Нам ще стільки потрібно розповісти один одному! Адже за той час, коли він захищав рідну Україну і ми не бачилися, багато чого сталося. Дуже хочеться, щоб ці новорічні свята ми святкували вже в мирній, вільній Україні. І я вірю, що так буде», – поділилася Ірина.

Дякуємо нашим військовим за можливість навчатися і планувати свій відпочинок після сесії!

Серед опитаних студентів знайшлися й мандрівники. Першокурсник відділення журналістики Андрій Русин хоче використати своє неповноліття і поїхати на екскурсію за кордон: «Коли закрию сесію, дуже хочу поїхати до Європи, відвідати Францію». Після відпочинку планує знайти підробіток. Хлопець вважає, що вже час бути самостійним і фінансово незалежним від батьків.

Набравшись сил після відпочинку, можна починати другий семестр та плідно навчатися. А що збираєтеся робити ви після гарно зданої сесії?

Анатасія Стегайло, студентка 1 курсу кафедри журналістики

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416