Першокурсники філологічного факультету – про перший у житті Міжнародний день студента

19.11.2021
moderator

Майже три місяці минуло з початку навчання і посвяти в студенти цьогорічних першокурсників. 17 листопада вони відзначили свій перший у житті Міжнародний день студента. Тому ми вирішили запитати у філфаківців, чи відчули себе студентами сповна та як відзначали нове для них свято?

 Студентка спеціальності «Українська мова і література» Юлія Безега переконує: «Бути студентом – нелегко, але в той же час дуже цікаво. Навчання – складний процес, який потребує чималих зусиль. А навчання на першому курсі вимагає перевершити саму себе, опанувати нову інформацію, яка ще кілька місяців тому здалась би чимось недосяжним».     

Враженнями про навчання на відділенні богемістики поділився Юрій Фурик: «Спочатку хотів вступати до чеського університету, але тепер, навчаючись тут, розумію, що все-таки зробив правильний вибір. Мені подобається як фаховість викладачів, так і їхнє ставлення до студентів. Щодо святкування Міжнародного дня студента, то можу сказати, що він, поза всяким сумнівом, запам’ятається мені надовго».

Хоча сучасний студент потроху звикає до реалій дистанційного навчання, більшу частину занять проводить вдома, перед екраном комп’ютера, проте не нудьгує.

Анна-Марія Гуті, студентка спеціальності «Журналістика», зізнається: «Наші онлайн-пари проводяться у різних форматах, тому ні поспати, ні навіть подрімати о восьмій ранку не вийде. Викладачі намагаються врізноманітнити навчання, долучають нас до всіляких відеоконференцій, майстер-класів, презентацій. Такі формати є досить дієвими та більш інформативними».

Марія Мушка, студентка спеціальності «Англійська мова і література», вважає: «Бути студентом УжНУ – престижно. Переконалася в цьому, коли сама стала студенткою. Чи складно? Так, але й радієш, коли долаєш той чи той бар’єр і рухаєшся до мети. Невдовзі нас чекає перша сесія – це ще те випробування! Проте було багато й приємних подій, одна з них – Міжнародний день студента».

Першокурсники по-особливому чекали на своє свято, адже відзначали його вперше. На жаль, через карантинні заходи багато студентів роз’їхалося по домівках, але є й такі, які святкували в Ужгороді.

Максим Пушкар, студент спеціальності «Журналістика», розповідає: «Це був мій перший святковий день у ролі студента, і ми з друзями, які тепер є в гуртожитку, вирішили влаштувати собі справжній студентський вечір з іграми, танцями, співами, – одне слово, весело й незабутньо провели цей день. Також створили капсулу часу, де написали свої побажання і мрії, а на 4 курсі відкриємо її. А ще були  на дискотеці, яка проводилася з нагоди дня студента. Все пройшло навіть краще, ніж я очікував».

Бажаємо нашим першокурсникам легкої першої сесії, досягнень у навчанні та загалом у житті!

Даніела Гецко, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416