Гуртківці-журналісти з Мукачева побували на медійному підрозділі УжНУ

25.06.2021
Наталія Толочко

Нещодавно відділенням журналістики екскурсували вихованці гуртка «Юні журналісти», що працює при Мукачівському центрі дитячої та юнацької творчості, разом із керівницею, колишньою тележурналісткою Ядвігою Балогою. Під час зустрічі школярам вдалося не тільки побачити навчально-творчу базу відділення, але й спробувати себе в ролі медійників.

Екскурсія для школярів почалася з деканату факультету, знайомства з очільницею підрозділу Галиною Шумицькою. Затим побували в редакції університетської газети «Погляд», де спілкувалися з викладачами, студентами. Так, в. о. завідувача кафедри, доцент, власкор телеканалу «НТН» Євген Соломін розповів школярам про медійний підрозділ, досвід у журналістиці. «Журналістика – це стиль життя. Це те, чим я живу останні 20 років. Я розмовляю з вами, а через 20 хвилин не знаю, де опинюся. Це робота без вихідних, постійно у вирі подій, але цей стиль життя мені до вподоби. Люблю інформаційну журналістику, новині програми. Мені подобається дізнаватися про все першим і розповідати іншим», – поділився своїми думками викладач.

З особливостями створення газети «Погляд» гуртківців знайомила студентка Тетяна Лесюк, яка працює в редакції ще з другого курсу. Вона продемонструвала ази роботи у програмі «InDesign», запропонувала всім охочим спробувати себе в цій справі. Також школярі отримали зразки нового номера газети «Погляд» та знайомилися з ним.

Журналістка, викладачка кафедри Наталія Толочко розповіла про навчально-практичну базу відділення, звернула особливу увагу на обидві спеціалізації – «Журналістика», «Реклама та зв'язки з громадськістю», а також ознайомила з трьома платформами, де студенти можуть практикуватися, здобувати нові навички: Медіацентр УжНУ, «Media Vista» та безпосередньо сайт відділення журналістики.

Олеся

Разом із викладачем, заступником головного редактора Медіацентру Віталієм Завадяком гуртківці побували на майстер-класі з тележурналістики, змогли відчути себе в ролі телеведучого та оператора. Спільну мову з викладачами знайшли досить швидко й після майстер-класу охоче ділилися враженнями від екскурсії.

«Мені дуже сподобалося бути тут та брати участь у такому заході. Це хороший спосіб дізнатися і спробувати себе в чомусь новому. Звісно, такий досвід важливий для мене і я рада отримати його саме в УжНУ, але мені здається, що я маю ще достатньо часу щоб зробити вибір і визначити, ким я хочу бути в майбутньому», – поділилась своїми емоціями школярка Олеся Барнич.

Дмитро

Гуртківець Дмитро Ладомиряк розповів, що мріє стати спортивним журналістом. Він займається в гуртку три роки поспіль. У майбутньому хоче навчатися журналістиці в Ужгороді або Києві. Хлопець вже має досвід інтерв’ю з голкіпером юнацької команди «Динамо» Київ Русланом Нещеретом.

Наталія

«Люди, яких я зустріла тут, були такими щирими, їхні розповіді хотілося слухати. Було цікаво взяти участь у майстер-класі та проводити час в університеті. Можливо, я би розглядала УжНУ як виш, у якому хотіла б навчатися. Однак ще маю час, щоб подумати над цим», – поділилася думками Наталка Барчі.

Антон

Школяр Антон Валтер зазначив: «Мені сподобалося те, з чим нас познайомили за час екскурсії, досвід який нам передали, пощастило спостерігати за роботою студентів. Я з цікавістю слухав розповіді саме про університет та кафедру, редакції. Розглядаю УжНУ як університет, в якому хотів би навчатися в майбутньому, але над спеціальністю ще розмірковую».

Вже не вперше УжНУ приймає у своїх стінах учнів, які в майбутньому стають студентами різних факультетів. Це, безумовно, гарний досвід для юних відвідувачів, оскільки є можливість познайомитися ближче з вишем, визначитися з вибором професії. Емоції, пережиті тут, залишаються в серцях назавжди.

Наталія Волколуп, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416