Дистанційна пара – як «Гра в кальмара»!

09.11.2021
Наталія Толочко

Для студента-журналіста пара – це справжній калейдоскоп подій, американські гірки й своєрідна «Гра в кальмара». І починається вона, коли ми, звичайні студенти, сидимо у своїх кімнатах. Без пояснень жодних правил нас щодня закидають у новий віртуальний світ, і не відомо, чи вийдеш із нього переможцем. Через дистанційне навчання всі ігри тривають онлайн, але це не заважає ні гравцям, ні ведучим вигадувати нові формати чи схеми, аби виграти.

Нещодавно студенти-медійники знову опинилися в такій грі під назвою «Теорія і практика друкованої журналістики», на рівні – «Феномен цікавого в журналістиці» або, як назвали це між собою студенти, «Сміхова бомба сповільненої дії». Почалося все, як завжди: ми під’єдналися до зустрічі, привіталися з викладачкою й почали розповідати про цікаве.

Пари в нас проходять не звичайно, нерідко мають свою доповнену віртуальну реальність у вигляді творчих презентацій. Тут кожен може обрати стилістику власної гри: від звичайних налаштувань – до крутих візуальних оформлень.

Журналісти творчо підійшли до віртуальної гри у вигляді практичних завдань і презентували портфоліо з публікаціями, заголовками, ілюстраціями, авторами тощо. Творчі й натхненні, вони демонстрували власний кут сприйняття та подачі інформації однокурсникам і викладачці Олесі Барчан. Студенти презентували широкий спектр цікавих фактів у журналістиці: починаючи від відомих вегетаріанців – до винахідників електричного стільця. Також проаналізували оригінальні заголовки онлайн-видань «Український тиждень», «Українська правда» та «BBC NEWS». Як-от: «Цукенбергозамінники» або «Бразилець стрибнув у воду, рятуючись від бджіл, але його з’їли піраньї».

Для того, аби матеріал був цікавим, має бути цікавим і герой публікації. Тож студенти відібрали найцікавіших персонажів публікацій онлайн-видань – втрапили до переліку українські композитори, канадський поліглот-бізнесмен, професорка, очевидиця Голодомору та ін. Осторонь не залишилися й автори матеріалів. Адже часом, читаючи статтю в онлайн-медіа або друкованих виданнях, люди не цікавляться, хто є автором, тож  журналісти нерідко залишаються на периферії уваги читачів, на відміну від телеведучих. Подання було настільки креативним, що всі просто падали зі сміху.

Така онлайн-пара дала змогу легше опанувати нові знання, виявити власну ініціативу, уміло презентувати свої ідеї та творчість.

Гра завершилася, цього разу всі пройшли рівень і нікому не довелося перегравати знову. Тож призбирали собі нових балів, прокачали скіли, здобули нову інформацію.

Ну що ж, викладачі, до зустрічі в наступній грі!

Максим Пушкар, Людмила Майор, студенти відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416