Благодійність у часи пандемії: студенти УжНУ гуртуються заради добрих справ

16.12.2020
Наталія Толочко

Щорічно студенти нашого університету влаштовують благодійні заходи, але цього року ситуація особлива. Як займатися доброчинністю під час карантину? Виявляється, дуже легко, головне – мати бажання. Розповідаємо про добрі справи, які робить молодь у часи пандемії, та як приєднатися до подібних акцій.

7 грудня студрада спільно з профкомом УжНУ запустили святкову акцію «Таємний Миколай». Голова студради, студентка 4 курсу відділення журналістики Вікторія Кенідра пояснила, що всі охочі – студенти, викладачі, випускники – можуть заповнити анкету до 14 грудня і підтвердити свою участь. Кожен отримає від когось подарунок і відповідно – комусь дарує. Акція організована за принципом відомої гри «Таємний Санта», щоправда в онлайн-форматі.

Окрім того, активна молодь збирається передати речі до дитячих будинків, як робить це щороку до Дня Св. Миколая. Вікторія розповіла, що старости курсів отримали повідомлення з номером карти для збору коштів. Можна принести речі або іграшки у хорошому стані до профокому і в такий спосіб долучитися до благодійності.

Досвід попередніх років підтверджує, що студенти вміють згуртувати навколо себе чимало людей і допомогти тим, хто цього потребує. Але що ж мотивує молодь організовувати благодійні акції чи брати в них участь?

Студентка факультету міжнародних економічних відносин Каріна Щербак розповіла, що займається благочинністю та бере участь у різних акціях та івентах, бо хоче, щоб не було майнової та соціальної нерівності у суспільстві. «Якщо я можу  допомогти, завжди це зроблю, мені не складно, а іншій людині, можливо, навіть врятує життя», – зазначила дівчина.

В УжНУ працює волонтаріат, який влаштовує благодійні заходи упродовж року, збирає кошти, як нещодавно – на кисневі апарати.

Найбільше людей долучаються до благодійності саме напередодні свят, – вважає студентка факультету міжнародних економічних відносин  Світлана Пеца. «На свята люди потребують ще більше любові, уваги та підтримки, стають чуттєвішими та добрішими. Подібні акції допомагають мені зрозуміти, як мало іноді потрібно для щастя і якщо в мене є така можливість, то чому б не зробити когось щасливішим? Небайдужість людей спонукає повірити в диво. Тому всім, у кого є можливість та бажання, я пропоную долучатися до благодійності, адже це не тільки фінансова підтримка тих, хто цього потребує, а й моральна», – переконана Світлана.

Студентка юридичного факультету Анастасія Шкурда розповіла, що часто навідується до дитячих будинків, особливо напередодні новорічних свят: «Ми з батьками збираємо солодощі, одяг, книжки. Робимо це для того, щоб дітки, в яких немає сімей, почували себе щасливими під час новорічних свят, адже це період, коли особливо відчутна така потреба. Я вважаю, що діти заслуговують на подарунки. Мені приносить задоволення робити когось радісним. Можливо, це здається невеликим подвигом, але насправді такі маленькі справи роблять інших щасливими, автоматично стаю щаслива і я».

Медичний факультет також бере участь у благодійних акціях, розповідає студентка Ліза Лучинець: «У 2019 році ми збирали кошти на допомогу СНІД-хворим людям та дітям з інвалідністю. Також разом із сім’єю збираємо одяг та іграшки, які відвозимо в дитячі будинки перед Днем Святого Миколая».

Тож не будьмо байдужими! Якщо є можливість допомогти – гуртуймося навколо спільної мети. Діяльність студентів УжНУ підтверджує, що це нескладно навіть в умовах дистанційного навчання. Подаруймо більше усмішок тим, хто потребує підтримки в цей непростий чаc.

Дар'я Мишакова, студентка відділення журналістики, спеціальність "Реклама та зв'язки з громадськістю"

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416