Студенти про випускний: необхідність чи примха?

09.06.2020
natolochko

У нелегкі часи пандемії навчання та складання іспитів, захисти наукових робіт відбуваються онлайн. Це дозволяє студентам і викладачам отримати новий досвід дистанційного навчання. Однак, зважаючи на послаблення карантину, у цьогорічних бакалаврів виникає важливе питання – чи проводити випускний? Тож ми поцікавилися думкою випускників кількох факультетів, що вони думають про заходи, приурочені завершенню навчання.

Студентка відділення журналістики, спеціальності «Реклама та PR» Мальвіна Кондратьєва відповіла, що упродовж чотирьох років, у важкі часи сесії, її зігрівала та заспокоювала думка про бажаний випускний: «Мантії, диплом у руках, рідні, які пишаються тобою, – мрія кожного студента. Але у зв'язку з карантином це все може не відбутися і мене це дуже бентежить. Сподіваюся, такий бажаний випускний все-таки відбудеться і ми розділимо цю радість всі разом!».

Свою думку також висловила Світлана Горобей, студентка факультету туризму та міжнародних комунікацій, яка опановує готельно-ресторанну справу. Світлана каже, що за таких умов ми не знаємо, як будуть відбуватися святкування, приурочені завершенню нашого навчання. Насправді дуже хотілося б, адже 4 роки в житті студента – це довгий та цікавий період і хочеться належно його закінчити. Але, на жаль, в теперішніх умовах ми не можемо цього зробити, хоча є імовірність, що можна буде проводити масові заходи. На думку Світлани, робити цього поки не варто, якщо йдеться про ризики для здоров'я.

Запитали ми і студента факультету іноземної філології, який вивчає французьку мову, Івана Боня: «Якщо чесно, найбільша проблема цього року і цього карантину – це повна непоінформованість студентів. Ми не розуміємо, чому нам нічого не повідомляють. Навіть не знаємо, як будуть проходити державні іспити, адже кілька разів на день нам кажуть, що вони будуть онлайн, а потім ще кілька разів – що будуть проходити в аудиторіях. Хочеться вірити, що ми все-таки зможемо скласти іспити в університеті, а не дистанційно. Для мене свято випускного не відіграє такої важливої ролі. Я не прив’язаний до урочистостей та всіляких ритуалів. Та, напевно, це важливо для моїх одногрупників, з якими хочеться нормально попрощатися, адже для мене і моїх друзів, яких я зустрів в УжНУ, завершення навчання - це переломний момент. Зовсім скоро ми розійдемося різними життєвими дорогам. Випускний важливий і для моєї бабусі, яка мріє побачити мене у статусі випускника, в мантії».

Випускний – омріяна подія в житті молоді, хочеться, щоб навчання запам’яталося і яскравими урочистостями. Бажаємо кожному цьогорічному бакалавру успішно скласти іспити і не помилитися з подальшими життєвими планами.

Павло Компанієць, студент відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416