Студенти-першокурсники побували на видавництві «Закарпаття»

21.11.2013
petrishko


Екскурсія на видавництво "Закарпаття"

Минулого тижня академнаставник першого курсу відділення журналістики, доцент Володимир Тарасюк, організував своїм «діткам» екскурсію на видавництво на «Закарпаття».

Гідом по видавництву був Степан Шийка — майстер друку. Досвідчений чоловік розповів і показав чимало цікавого. Студенти побачили три різні друкарські верстати: офсетний (листовий), кольоровий і чорно-білий (рулонний).

Степан Володимирович розповів, що підприємство видає чотири угорські та чотири українські газети: «Ужгород», «Спорт тайм», «Новини Закарпаття», «Підкарпатські русини». Також майстер розказав кумедні ситуації, які траплялися на виробництві (заміна букв, перевернуті публікації).

Друкарський процес

Щоб видрукувати номер видання тиражем приблизно 10 тисяч потрібно 500 кг паперу, 200 г фарби і 30 хвилин. Напевно, для кожного було цікаво подивитися процес виготовлення форм, а потім пластин для друку, який супроводжувався навіть хімічними операціями.
У подарунок журналісти-початківці отримали пластину та «свіжу» газету, котрі зробили на їхніх очах.

Своїми враженнями поділилася першокурсниця Олександра Балог, студентка відділення журналістики: «Будівля величезного масштабу, безліч дверей та коридорів, зрозуміли одразу – краще не губитися. Звісно, що ми чекали побачити та дізнатися щось нове, але не очікували, що все буде настільки захопливим».

Пізнавальна екскурсія дала чимало інформації студентам для роздумів і розуміння своєї майбутньої професії. Гадаємо, що незабутні враження після незвичного для студентів екскурсу залишили відбиток у їхній пам’яті. Отож хочемо побажати студентам побільше таких цікавих зустрічей та натхнення у їхній творчій роботі.

Іванна Томчич, Копча Вікторія,
студентки відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416