Новорічно-різдвяні фільми, які обожнюють першокурсники відділення журналістики

16.12.2020
Наталія Толочко

Найкращим супроводом холодних зимових вечорів є гарячий чай, перегляд фільмів, мультфільмів чи серіалів. Напередодні і під час новорічно-різдвяних свят вони створюють гарний настрій та відповідну атмосферу. Щороку світовий кінематограф готує нові стрічки для перегляду у святковий період. Попри це, окремі фільми, яким вже десятки років, не втрачають актуальності. Які ж стрічки більше полюблять студенти – сучасні чи старі добрі кіношедеври?

Я вирішила запитати студентів першого курсу відділення журналістики про їхні вподобання і на основі відповідей склала рейтинг 5 найпопулярніших стрічок, які обожнюють юні медійники. Так, на першому місці опинилися дві частини класичної комедії «Сам удома-1 і 2». Цей фільм запав у серця мільйонів глядачів. Під час зимових свят його переглядає майже 90 % опитаних. У першій частині йдеться про велику американську сім’ю, яка збирається зустріти Різдво у Франції. У поспіху вони забувають про наймолодшого члена сім’ї, восьмирічного Кевіна, але усвідомлюють це вже після відльоту в Європу. В цей час головний герой насолоджується самотністю та свободою. Однак незабаром йому довелося зіткнутися з двома грабіжниками. Попри всі різні труднощі, хлопчик не розгубився та захистив свій дім. Загалом творці відзняли 5 частин цього шедевру, але все ж найбільше глядачі  вподобали перші дві.

««Сам удома» – для мене ностальгія, ми всією сім’єю переглядаємо цей фільм  кожного року, тож це певна традиція. Однак мені подобаються тільки перші дві частини, де в головній ролі Маколей Калкін», – розповіла студентка Марія Бондаренко.

На другому місці – фільм «Грінч». Головний герой вирізняється тим, що ненавидить Різдво і хоче зіпсувати людям свято. Причиною такої ненависті є тотальна самотність, що з’явилася від старих образ та важкого життя. У такий спосіб автори стрічки критикують суспільство за те, що люди почали забувати про головне значення Різдва. Адже насамперед це сімейне свято, а подарунки – на другому місці. Загалом «Грінч» – це хороша сімейна казка для сімейного перегляду.

«Головна причина, чому я переглядаю фільм «Грінч» –  це акторська майстерність Джима Керрі, який зіграв головну роль у стрічці. Він дуже якісно передав настрій  Грінча», – вважає студент Михайло Коштура.

Третю позицію займає серія фільмів під назвою «Гаррі Поттер...» (всі частини). Вони зняті за мотивами романів письменниці Джоан Ролінг. Події фільму розгортаються в школі чаклунства Гоґвортсі. Головним героєм є хлопчик Гаррі з незвичним шрамом у вигляді блискавки на чолі та його друзі – Герміона і Рон. У кожній серії юні маги борються зі злом, а їхня головна місія — перемогти жорстокого чародія Волдеморта, який є ворогом всіх чарівників. Незважаючи на те, що  сцен, присвячених новорічно-різдвяному періоду у фільмі небагато, глядачі переглядають його з року в рік, напевно, завдяки показу магічного, таємничого, що так асоціюється з Новим роком та Різдвом.

«Кожного року я переглядаю всі частини цього шедевру. Неймовірна графіка та чудова гра акторів. Я – справжній поттероман, але улюбленим моїм героєм є Драко Малфой, якого зіграв Том Фелтон. Якби в мене був вибір на якому факультеті навчатися, без сумнівів обрав би Слизерин», – розповів студент Мирослав Лисович.

Четверту позицію займає мультфільм «Різдвяна історія», створений  на основі повісті Чарльза Дікенса. Це історія про старого, буркотливого скнару Скруджа, який ненавидить зимові свята, але в один різдвяний вечір з ним відбуваються дивні події. До нього в гості завітали привиди минулого, теперішнього, майбутнього,  що раз і назавжди може змінити його життя. Мультфільм сподобається як малечі, так і дорослим. А те, що події відбуваються у період Різдва, додає особливого значення.

«Цей мультфільм – надзвичайно цікавий та атмосферний. У ньому дуже вдало продемонстровано, що має бути для людини найважливішим, що їй потрібно понад усе. Стрічка навчає правильним моральним цінностям. Ця казка допомагає усвідомити справжній сенс життя», – додає студентка Сніжана Безкровна.

П’яту сходинку  в рейтингу студентів займає фільм «Ёлки». Це фільм-експеримент, в якому знято цілих 8 історій життя. Кожна є особливою та неповторною, а серед героїв немає головних та другорядних. Всі персонажі пов’язані між собою, а їхні різні долі об'єднувала любов та новорічне диво. Новорічна тематика у поєднанні з комедією, драмою та знаменитими акторами сприяла  шаленій популярності.

«Я обожнюю романтичні комедії, тому це мій улюблений новорічно-різдвяний фільм. Улюбленими героями є двоє друзів Борис Воробйов та Євгеній Павлович. Після перегляду цих фільмів новорічний настрій гарантовано», – поділилася студентка Віталіна Чулей.

Крім названих фільмів, чимало голосів отримали старі фільми «Операция Ы, або С легким паром!», а з-поміж мультфільмів – «Зима в Простоквашино».

Всі названі кіношедеври можна подивитися на відомих платформах «UAKINO», «Filmix», «Kinogo», «MEGOGO», «Movies.tape»  та інших.
Приємного перегляду!

Валерія  Мацола, студентка відділення журналістики

Фото з соцмережі  Pinterest

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416