Як живуть чотирилапі вихованці Центру контролю за тваринами (фоторепортаж)

18.04.2022
moderator

За 7 кілометрів від Мукачева, неподалік села Шенборн, знаходиться Мукачівське міське комунальне підприємство «Центр контролю за тваринами». З березня 2013 року його працівники допомагають вирішити проблему безпритульних тварин. Зараз центром опікуються члени зоозахисної громадської організації «Лакі», що виникла в 2010 році. Її мета – зменшення чисельності вуличних, покинутих напризволяще тварин гуманним шляхом та створення комфортних умов для них.

Вихованці притулку
Гетерохромна красуня

Центр контролю за тваринами за площею невеликий, уміщує приблизно чотири десятки собак. Усі вольєри сьогодні переповнені, прийом тварин призупинено.

Через воєнний стан деякі люди залишили своїх тварин на перетримку у центрі. Багатьох собак просто підкинули під ворота, знайшли на сміттєзвалищі або привезли небайдужі люди.

Пухнастий барон
Працівник притулку Іван Попович

З тваринами обходяться добре, годують кілька разів на день. Звична їжа вихованців центру – каші, комбікорм, очищені кістки. Тварин вакцинують та обробляють від зовнішніх та внутрішніх паразитів, проводять стерилізацію, регулярно вигулюють.

Обід для чотирилапих
Дружелюбний красень

Проте, незважаючи на всю турботу, коли бачиш цих собак вживу, неможливо не помітити сум та біль у їхніх очах. Те, чого їм не вистачає найбільше, – справжня дружба з людиною, яка б приймала характер, поведінку, зовнішні вади і любила таких знедолених тварин попри все.

Інспектор притулку Юрій Кость розповідає: «Незважаючи на те, що приплодів безпритульних тварин  у місті небагато, з’явились приплоди хатніх тварин, які «добрі» люди викидають на вулицю. Неодноразово ми бачили це у відео з наших камер спостереження. Буває, підкидають цуценят, які не здатні самостійно харчуватися. У притулок до дорослих собак ми їх відвезти не можемо, тому доводиться тримати їх вдома».

Власний куточок
Лагідний погляд
Допитлива Таня

Під час війни у Мукачівському міському комунальному підприємстві «Центр контролю за тваринами» зрадіють будь-якій матеріальній допомозі. Охочі допомогти можуть це зробити на сайті, натиснувши на кнопку «ДОПОМОГА».

Територія притулку
Самозахист
Зустріч
Охоронець Джек
Заберіть мене з притулку!

 

Антоніна  Зеленецька

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416