Притулок, оточений сміттям: волонтери «Кожен має другий шанс» рятують сотні тварин, але головну проблему вирішити не можуть

30.05.2022
moderator

Неподалік Ужгорода, на околиці села Барвінок, розташований притулок «Кожен має другий шанс». У 34 вольєрах тут проживає понад 50 собак і більше 20 котів. Притулок заснований 5 років тому, а неподалік міста знаходиться другий рік поспіль. Територія притулку велика, тварини поводяться дружелюбно з гостями, намагаються привернути до себе увагу, але є проблема, яка заважає їм жити…

Неподалік розташоване сміттєзвалище, котре збільшується з кожним днем. Відходів настільки багато, що довкола притулку утворилася сміттєва стіна.  Під час війни призупинилось будівництво спеціального підприємства, яке повинно було прибрати гори відходів.

Задумався...
Високий стрибок
Сусіди
На сторожі
Буду твоїм другом!
Котяча прогулянка
Обійми мене...
Руда красуня
Сумна допитливість

 

Територія притулку

Запах сміття і все, що пов’язано з ним, шкідливо впливає як на працівників притулку, так і на самих тварин. Питання про прибирання відходів або перенесення притулку залишається відкритим. Влада обіцяє вирішити проблему, але під час війни ситуація лише погіршується.

Ірина Желізка з улюбленцем

Волонтерка Ірина Желізка пояснює: «Рік тому, коли ми тільки переселилися на цю територію, сміття було набагато менше, тому воно не так заважало. Проте зараз будівництво заводу призупинилося, а сміття продовжують завозити. Неодноразово бували випадки, коли ми знаходили тарганів у вольєрах, запасах, на території притулку. Але поки що не можемо з цим нічого вдіяти».

Під час воєнного стану до притулку потрапило понад 500 тварин, а волонтери допомогли евакуювати 140 тварин зі Києва, які зараз чекають майбутніх господарів. Окрім цього, ділиться своїми ресурсами з притулками в інших областях України.

Власними силами і за підтримки небайдужих «Кожен має другий шанс» допомагає тваринам, та вирішити найбільшу проблему не може. Сподіваємося, що після війни на чотирилапих теж звернуть увагу і таки завершать будівництво заводу, який полегшить життя як усім закарпатцям, так мешканцям притулку неподалік Ужгорода.   

Усі, хто хоче допомогти тваринам, можуть це зробити через сторінки у соціальних мережах Facebook та Instagram

Або зробити пожертву за такими реквізитами: 5375414122076762; 4149629319627725

Антоніна Зеленецька

 

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416