Знайомтеся: першокурсники відділення журналістики

07.09.2013
yana


Вони переконані: студентам усе до снаги

 

Вони прийшли, аби внести більшу демократію та свободу слова у вітчизняну пресу, аби прийняти нові стандарти якісної журналістики. Це – яскраві та неординарні особистості. Кожен родом з різних районів нашої області: Ужгородського, Рахівського, Хустського, Іршавського, Міжгірського, Великоберезнянського та Тячівського. І всіх їх зібрало докупи саме відділення журналістики УжНУ.


 

Отже, знайомтеся – новоспечене сімейство журналістів. Місце проживання: аудиторія 404, четвертий поверх. Академтато: Володимир Юрійович Тарасюк. Кількість жителів: 32. З них: 24 дівчат, 8 хлопців. Це – курс відділення журналістики, на якому спостерігаємо «бум» останніх, що не може не тішити нас, дівчат.

 

 

Першокурсниці відділення журналістики

Вони – діти Володимира Юрійовича зі своїми мріями, переживаннями та сподіваннями. Вони багаті на таланти: малюють, співають, пишуть вірші, вишивають, фотографують. Є молодий журналіст, який володіє технікою карді-стрі, а також ціла

КВН-команда «А Шо?!».

Вони вміють божевільно відпочивати й переконані, що нема того, що студенту не до снаги, за винятком здорового та міцного сну. Неодружені, більшість – в активному пошуку. Всі є прихильниками демократії, але старший брат (староста) Оті – прибічник монархії.

 

Ніхто не любить математики. Проте це не головна причина, через яку вони обрали фах журналіста. Їм ця професія дає поштовх до творчого розвитку, самореалізації, великої кількості розмов.

 

Першокурсниці відділення журналістики

А ще вони вірять, що саме журналістика допоможе донести власну філософію, виховати в людях високі моральні принципи і просто переконати суспільство, що життя – це річ, яка вартує, аби нею захоплювалися. На моє запитання, чого бояться найбільше, відповідь була одностайною: «Не досягти всього вищесказаного!».

 

Першокурсники вже мають тих, на кого не те що хотіли б бути схожими, але тих, хто викликає у них професійний інтерес та захоплення. Серед них: Притула, Кіпіані, Ірена Карпа, Комаров, Фреймут. Їхні мрії різні: перемогти у Закарпатській лізі КВН, проїхати Європу автостопом, полетіти в космос, відвідати фестиваль «Rock – am – Ring» і просто видати книгу.

 


Студенти відділення журналістики

Я не можу не сказати про те, що вони і дуже світлі діти, і щирі, і трішки наївні. Хоча чи можемо називати їх дітьми? Напевно, ні. Це маленькі дорослі, які починають жити новим захопливим життям. Вони всім цікавляться, відтепер бояться сесії і люблять свого академнаставника.

У них усе тільки починається. І хочеться їх запевнити: не бійтеся того, що може щось не вийти. Все вийде, адже з вами професійна команда викладачів, трішки божевільні старшокурсники і ваш талант. Ви прийшли в те місце, де себе знайдете й у всій повноті розкриєте. Отож гарного вам журналістського старту. Цінуйте кожне вимовлене слово, вчіться розуміти всю його цінність і будьте хорошими журналістами. Вітаємо вас у нашій родині!

 

Світлана Лапига,
студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416