Журналістським підрозділом УжНУ екскурсували школярі обласного центру

10.06.2014
yana

null
Школярі Ужгорода днями мали екскурсію на філологічному факультеті, яку їм у рамках святкування Дня журналіста з ініціативи доцента кафедри журналістики Лесі Поліхи влаштували студенти 4-го курсу цього відділення. Своїм, можливо, майбутнім колегам вони розповіли про перспективи й особливості навчання на «журналістиці».
Знайомство з університетом загалом учні розпочали біля маятника Фуко. Студенти розповіли про його унікальність та символічне значення. Далі за планом – редакція газети « Погляд», де Леся Поліха розповіла, як тут працюють студенти, що входить до їх редакційних завдань, роз’яснила етапи створення студентської газети.


У Медіацентрі

Після друкованого ЗМІ завітали до Медіацентру УжНУ, де ознайомилися з технологією творення інтернет-видання. Для юні було відкриттям, що інтернет-сайти живуть і творяться клопіткою роботою багатьох людей.

А далі екскурсія попрямувала на сам факультет. Школярів зустріла його декан – Галина Шумицька. На поверсі учні побачили й почули, чим живуть студенти після навчання. Ознайомилися з творчими дипломними роботами, побували у прес-клубі молодого журналіста «Медіаперспективи». Здивуванню не було меж, як побачили десятки світлин відомих гостей, що постійно дають майстер-класи на відділенні.


У прес-клубі молодого журналіста «Медіаперспективи»

Кінцевим етапом екскурсії стала телерадіостудія. Тут для школярів улаштували майстер-клас правильної дикції, а також розминки обличчя. Вони мали змогу відчути себе справжніми журналістами – начитати текст радіосюжету й почути, як твій голос звучить через справжній журналістський мікрофон.

На завершення заходу завідувач кафедри журналістики Юрій Бідзіля подякував школярам за візит і наголосив, що кожен із них, навіть навчаючись у школі, може дописувати в усі ЗМІ відділення журналістики.

Ну, а насамкінець – студенти з нагоди професійного свята почастували учнів дечим смачненьким...

Світлана Лапига

Фото-відео Роберта Паппа

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416