За круглим столом зустрілися делегати Євромайдану та керівний склад університету

06.12.2013
yana


5 грудня у залі Вченої ради Ужгородського національного університету відбувся «круглий стіл» з участю ректора Федора Ващука, проректорів Юрія Перести та Романа Офіцинського, деканів факультетів вишу та представників студентського Євромайдану в Ужгороді.

Основною темою обговорення стали дальші дії студентів щодо мирних акцій протесту, які тривають в Ужгороді, а також оцінка дій спецпідрозділу міліції «Беркут» на Майдані Незалежності в Києві з 29 на 30 листопада.

Обидві сторони намагалися знайти найбільш конструктивний підхід до вирішення ситуації, щоб і навчальний процес не страждав, і студенти могли продовжувати відстоювати право на своє європейське майбутнє.

Дискусії тривали близько двох годин. Учасники круглого столу оголосили своє рішення:

І. Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 4 грудня 2013 року №1694:
1. Організувати навчальний процес та семестровий конроль в ДВНЗ «УжНУ» з урахуванням конституційних прав студентів вільно висловлювати, формувати свої думки, погляди, переконання та збиратися для мирного їх вираження.
2. Провести інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо конституційних прав та обов’язків серед осіб, які навчаються у ДВНЗ «УжНУ», та органів студентського самоврядування.
3. Взяти до відома те, що неприпустимим є адміністративний тиск на учасників навчального процесу.
ІІ. Відповідальність за виконання п. І цього рішення покладається на керівників структурних підрозділів ДВНЗ «УжНУ».

ІІІ. Засудити жорстоке побиття спецпідрозділом міліції «Беркут» студентської молоді 30 листопада 2013 року та закликати уповноважені, згідно з чинним законодавством, органи до справедливого та об’єктивного розслідування цього факту. Наголосити, що порушення прав людини неприпустиме в правовій демократичній державі.

ІV. Утворити постійний орган співпраці між адміністрацією університету, фахівцями з юридичних наук, представниками студентських організацій і студентських активістів, що беруть участь в ужгородському Євромайдані.

Після завершення обговорення представники студентського активу Закарпаття оприлюднили рішення студентам-учаникам «Євромайдану» в Ужгороді, які очікували на відповідь під будівлею ректорату.

Марія Туряниця,
студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416