Ярослав Гулан: «Мета журналістського розслідування – донести до людей правду»

17.04.2016
yana

13 квітня на відділенні журналістики УжНУ відбулося чергове засідання прес-клубу молодого журналіста «Медіаперспективи». Гостем став ужгородський медійник, відомий своїми сенсаційними матеріалами в жанрі журналістського розслідування, представник Інституту масової інформації Ярослав Гулан.

Серед присутніх – студенти І та ІІ курсів. Говорити було про що, адже й зацікавлених завітало чимало, і досвід роботи в цій сфері в медійника вже пристойний (майже 10 років). Спочатку з'ясували, що ж за жанр – журналістське розслідування. Його Ярослав називає не просто різновидом статті, а справжнім методом збирання і опрацювання інформації.

Гість пригадав багато випадків з власної практики, розповів, як почалася його кар'єра в цій сфері. Так, будучи студентом українського відділення, вже з ІІІ курсу почав працювати в ЗМІ. Першими газетами, які прийняли юнака на роботу, стали «Фест» та «Старий замок "Паланок"».

Ярослав Гулан

Розкрив про себе й невелику таємницю: планував обрати професію юриста, але згодом змінив рішення. Любов до справедливості й уміле володіння словом все ж зуміли гармонійно співіснувати, що дуже допомагає в нинішній роботі.

Наталія Каралкіна представляє Ярослава Гулана

Ярослав розповідав студентам-журналістам про деякі не до кінця зрозумілі їм терміни та явища. Так, з'ясував, хто такі інформаційні кілери, пояснив різницю між журналістами-подієвиками, аналітиками та розслідувачами. Завдання останніх полягає, на його думку, в тому, аби дивитися в корінь проблеми, а мета кінцевого матеріалу – донести до людей правду.

До юних колег медійник ставився дуже приязно. Охоче відповідав на запитання, запрошував до співпраці та пообіцяв допомогти в перших спробах роботи в жанрі журналістського розслідування.

Антоніна Чундак

для Медіацентру УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416