Вже 250 – ректор УжНУ пояснив студентам, чому підвищили вартість проживання у гуртожитку

16.10.2014
yana

Нещодавно ректор УжНУ Володимир Смоланка зустрівся зі студентами гуртожитку №4. Головна тема зборів стало підвищення оплати за проживання.

Як відомо, з вересня місячна вартість становить не 210, а 250 гривень. Володимир Смоланка пояснює, що основні причини цього – підвищення тарифів на воду і газ: «Ціна на воду зросла на 76 %, тепер увесь Ужгород платить по 12 гривень. Все, що ми можемо зробити — це економити. Варто відремонтувати старі крани, аби даремно не пускати воду. Це рішення економічно обґрунтоване. Ми можемо показати розрахунки всім, хто захоче їх бачити».

Запитали у ректора і про те, коли у гуртожитку буде гаряча вода. Володимир Смоланка пообіцяв, що до кінця поточного тижня питання вирішать. Проте воду постачатимуть за графіком. Цілодобово цього робити не можуть, адже є газові ліміти, яких треба дотримуватися.

До кінця наступного року у гуртожитку № 4 мають замінити всі дерев’яні вікна на металопластикові. Крім цього, у кімнатах поступово робитимуть ремонти, щоб студенти мали хороші умови проживання. «Всі пам’ятають, як на початку цього навчального року Інтернетом розгулялася історія про те, які жахливі у нас кімнати. Чесно кажучи, коли я вперше сюди навідався, теж був неприємно вражений. Але повірте: за 6 місяців нереально привести до ладу те, що десятки років руйнувалося. Я хочу, щоб студенти мали хороше житло. І готовий для цього працювати. Фінансове становище університету зараз стабільне, тож ми можемо багато чого зробити», — переконує ректор.

Також на зібранні вирішили, що до 10 листопада у гуртожитку буде відкритий спортзал для дівчат. Паралельно на подвір’ї почнуть облаштовувати волейбольний майданчик.

Василь Третяк, студент відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416