Владимир Мезенцев: “Я вірю в Україну!”

21.03.2012
yana

 

20 березня до прес-клубу молодого журналіста завітав іноземний гість – словацький журналіст Владимир Мезенцев. А з ним – професор Світлана Пахомова та доцент Ярослав Джоганик з кафедри словацької філології УжНУ.

Пан Мезенцев навчався в Одесі. Розповів, що полюбляв читати пригодницькі романи, шукав романтики у житті – мріяв бути моряком. Проте доля розпорядилася так, що став журналістом.

Гість повідав, як одного разу в Україні до нього підійшла дівчина й дещо несподівано спитала: "А що ви думаєте про українське майбутнє?» Пам’ятає подив на її обличчі після його відповіді: "Я вірю в Україну!”. "Напевно,  очікувала, що традиційно візьмуся описувати проблеми вашої держави,” – зауважив журналіст.

Утім на зустрічі зі студентами зачепив, звичайно, і їх, зокрема говорив про реалії й актуалії української журналістики. Якщо коротко, месидж Владимира Мезенцева був такий: "Бандитизм і кримінал – на цьому працюють медіа”.

Розмірковував і про мовні проблеми слов'ян загалом. Зауважив, що українець, словак, поляк – кожен може говорити своєю мовою і попри це чудово розумітися: "Пишаймося тим, що ми слов'яни”.

Пан Мезенцев зауважив також, що українські журналісти, на жаль, не мають змоги вільно їздити закордонням, як це можуть робити їхні колеги-словаки.

Спілкування зі словацьким медійником залишило добрі враження в присутніх, адже гість торкався багатьох тем, актуальних для студентів-журналістів.

 

Варваринець Наталія, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416