Священнослужитель і юні філологи бесідували про дух і слово

17.09.2017
yana

14 вересня на філологічному факультеті прочитав лекцію протоієрей Мукачівської православної єпархії та редактор її офіційного сайту Олександр Монич. Відрекомендував гостя заступник декана з навчальної роботи Василь Шаркань.


Олександр Монич

«Фізично й метафізично людина складається з тіла, духу і душі. Душа відповідає за емоційний стан, дух — за спілкування з простором, який виходить за межі фізичного світу. Літера — складова частина слова, що виникло раніше, ніж світ», — розпочав нестандартне для університету заняття отець Олександр.

Гість розповів про Слово як засіб творення (народження Господа, зцілення людей Ісусом, надання влади апостолам проповідувати вчення — ці біблійні події відбувалися саме через слово; також за допомогою слова твориться думка); засіб написання книг.

Крім того, лунали поради для майбутніх філологів: щодня дякувати й просити щось від Бога, не ображати нікого словами; вибачення просити першими, не бути багатослівними, утверджувати добро своїми текстами.

«Філологія — від грецького «любов до слова». Тож любіть слово, багато читайте, особливо живий друкований текст. Ставши вчителями, будьте не лише педагогами, а й другими мамами чи татами для учнів», — закликав О.Монич.

Студенти філологічного факультету

Лектор на прикладах із художніх творів пояснював, як поводитися в сучасному світі. Скажімо, навів промовисту цитату з «Ідіота» Достоєвського: «Диявол бореться з Богом, а поле цієї битви — серце людини». Отець Олександр побажав не програти битву з самим собою.

Насамкінець, гість дав практичні поради:

–Дорожіть часом, використовуйте його з користю для себе, задайте тон навчанню, наповнюйтеся знаннями. Учіться впродовж семестру, а перед заліком чи іспитом — відпочивайте, щоб налаштуватися й бути свіжими.

Олександр Монич запропонував раз на місяць улаштовувати лекції, організувати скриньку довіри й обговорювати питання, які цікавлять.

А після зустрічі кожен студент отримав у подарунок іконку Божої Матері.

Ольга Брайлян

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416