Студенти журналісти побували в гостях у медиків-анатомів

09.05.2011
yana

5 травня студентам І курсу відділення журналістики поталанило поспілкуватися із завідувачем кафедри анатомії людини та гістології медичного факультету Ужгородського національного університету, доктором медичних наук, професором Андрієм Степановичем Головацьким.

Іменитий лікар представився дуже незвично: запропонував називати його прадідом Андрієм. Розповів дещо зі своєї біографії.

Народився Андрій Степанович 21 листопада 1939 року в західноукраїнському селищі Брошнів-Осада, але трапилося так, що в повоєнні роки чотирнадцятирічним змушений був із батьками переїхати до Чити. Там, у Сибіру, здобув вищу освіту в Читинському медичному інституті. Закінчивши навчальний заклад, повернувся на батьківщину. Уже в Івано-Франківську почав навчатися в аспірантурі під керівництвом Олексія Васильовича Сосунова. З 1969-го Андрій Степанович – в Ужгородському державному університеті. Пройшов шлях від асистента до професора й завідувача кафедри анатомії людини та гістології медичного факультету УжНУ.

Студенти мали змогу ознайомитися з підручниками, автором яких є Андрій Степанович, послухати цікаві історії, пов’язані з його викладацькою роботою в університеті, й на власні очі побачити експонати в музеї анатомії та гістології людини.
Спілкування з ерудованою, цікавою, інтелігентною людиною, справжнім професіоналом, припало до душі всім. Є у кого вчитися!


Аліна Рущак, студентка І курсу відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416