Студентів УжНУ навчили зупиняти рух

01.11.2015
yana

28 жовтня, у Всесвітній день анімації, представники Європейського Союзу в Україні завітали до Ужгорода. На базі факультету міжнародної політики, менеджменту та бізнесу Ужгородського національного університету відбулося офіційне відкриття 22-го Інформаційного центру ЄС. Студенти та викладачі дискутували за темою сучасного етапу відносин Європи з Україною та взяли участь у велозаїзді.

Опісля прес-конференції та лекції з послом Польщі Яном Томбінські медійникам та всім охочим провели майстер-клас із відеоанімації. Учасники  спробували себе в техніці «Stop motion», яку використовують у процесі покрокового монтажу для якого необхідне попереднє виготовлення  героїв та деталей із паперу створюється мультиплікація. На початку тренінгу пан Томбінські привітав студентів, підкресливши, що такі акції відбуваються в рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні». Представництво ЄС проводить її, аби підвищувати рівень обізнаності громадян щодо відносин нашої держави з іншими країнами.

Ініціатори проекту спочатку провели лекцію про розвиток оптичного театру та анімаційне ремесло загалом, а потім учасники виконали практичне завдання. «Метою нашого майстер-класу є демонстрація  цінностей, які сповідують у Європі, дізнатися, чи збігаються  вони з українськими та як можна реалізувати їх тут. Ми запропонували учасникам розкрити їхнє бачення цієї  теми за допомогою підготовлених нами заготовок та персонажів. За результатами майстер-класу, у нас вийде 5 невеличких відеороликів, і таким чином ми зможемо дізнатись, як ужгородці розуміють європейські стандарти життя», – розповідає модератор проекту Вікторія Давидова.

Організатори тренінгу запропонували кілька можливих тем для мультиплікаційних роликів:  «Я хочу жити без хабарів», «Україна за крок до Європи» тощо. Які тільки композиції не створювали учасники! Найцікавішою виявилася фігура у вигляді посла Яна Томбінські, вирізана з пап’є-маше.

Після подібних акцій, наприкінці року організатори проведуть спеціальні конкурси анімаційних роликів, «короткометражок» та фільмів. І в студентів відділення журналістики є чудова нагода продемонструвати творчий потенціал.

Stop motion» (англ.) - зупинка руху.

Валерія ЗЕНИНЕЦЬ, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416