Що віщує ректор УжНУ відділенню журналістики напередодні професійного свята?

06.06.2013
yana


Урочисте засідання прес-клубу «Медіаперспективи» до Дня журналіста

 

5 червня прес-клуб молодого журналіста «Медіаперспективи» радо зустрів поважних гостей, які прийшли привітати майбутніх медійників і вже професіоналів своєї улюбленої справи з прийдешнім Днем журналіста, який в Україні відзначають з 6 червня 1992 року.


Анна Малахова представляє студентський радіопродукт

З нагоди професійного свята студенти та викладачі відділення журналістики приймали вітання не тільки від колег та друзів, але й від очільників краю: ректора УжНУ професора Федора Ващука, заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Приходька, генерального директора ЗОДТРК «Тиса-1» Віталія Мещерякова. А також від своїх наставників: завідувача кафедри журналістики Юрія Бідзілі, т. в. о. декана філологічного факультету Галини Шумицької та заступника голови Закарпатської обласної організації НСЖУ, доцента кафедри журналістики Володимира Тарасюка.


Завідувач кафедри журналістики Юрій Бідзіля

Завідувач кафедри журналістики Юрій Бідзіля привітав усіх присутніх з професійним святом, побажав нових ідей, морального задоволення і матеріальних благ від обраної професії, зауваживши: «Вдосконалюйтесь у своїй справі, адже журналісти – це санітари суспільного лісу».


Ректор УжНУ Федір Ващук

Ректор УжНУ Федір Ващук підкреслив: «Справді, журналістика – це одна з гілок влади, і в цьому я переконаний. З дитинства я ріс у сім’ї журналістів. Моя мама була диктором радіомовлення, а батько – редактором газети, тому знаю, що праця журналістів важка, але в той же час надзвичайно корисна і, безумовно, потрібна суспільству…»

Окрім привітання та приємних спогадів, Федір Григорович розповів про подальші плани щодо розвитку відділення журналістики. Ректор, зокрема, пообіцяв створити приміщення з сучасним мультимедійним обладнанням, яке відкриє перед студентами додаткові можливості для створення якісного журналістського продукту, а також сприяти у відкритті на відділенні нових спеціальностей: «Реклама та піар» та «Міжнародна інформація». Над новою назвою відділення ще думатимуть: найімовірніше, це буде відділення медіакомунікації.


Заступник голови ОДА Володимир Приходько

Заступник голови ОДА Володимир Приходько висловив своє «за» щодо таких перспектив відділення. Він, зокрема, зауважив: «Мультинаціональний спектр закарпатської журналістики просто «зашкалює». Прогрес помітний у всьому. Тому відкриття спеціальності «Міжнародна інформація» на часі… Хтось з великих сказав, що свобода, у тому числі свобода преси, – це усвідомлення необхідності…»


Гендиректор ЗОДТРК «Тиса-1» Віталій Мещеряков

Гендиректор ЗОДТРК «Тиса-1» Віталій Мещеряков поділився секретами зі своїми майбутніми колегами, яким невдовзі доведеться вступити до лав мас-медійників: «Той, хто йде на інформаційне поле по гроші, йде не в тому напрямку. В журналістику потрібно пірнати з любов’ю і ентузіазмом, тільки тоді пожинатиме якісні плоди і вкушати істинне задоволення від цієї нелегкої праці…»


Т. в. о. декана філологічного факультету УжНУ Галина Шумицька

Про специфіку відділення журналістики УжНУ розповіла т.в.о. декана філологічного факультету Галина Шумицька: «Студенти відділення, крім того, що навчаються, постійно працюють у реальних польових умовах. Вони можуть виготовляти і виготовляють якісний мас-медійний продукт: друкований, радійний, телевізійний, онлайновий. Наші студенти працюють у газеті «Погляд», телерадіостудії УжНУ, забезпечують унікальний контент сайту відділення журналістики, а значна частина цих матеріалів потрапляє на сайт УжНУ. Вони мають дуже добрі показники у навчанні й науковій роботі. Щороку команда студентів їздить на Всеукраїнську олімпіаду з журналістики, здобуваючи призові місця. Все це відбувається завдяки титанічній, колосальній роботі усього відділення, колективу кафедри журналістики зокрема, і, звичайно, завдяки мудрій, виваженій і толерантній кадровій політиці завідувача кафедри Юрія Бідзілі».


Студентка-магістрантка Олександра Артюхіна

Говорили і студенти. Так, випускниця відділення Олександра Артюхіна підбила підсумки навчання на відділенні впродовж 5 років: «Тут ми, журналісти, зрозуміли, що наука - це не тільки купа книжок, а ще й творчість, і вічна долина зацікавлення. Викладачі не просто професіонали, кафедра - єдиний організм, який функціонує завдяки спільним зусиллям і бажанню вдосконалюватися…».


Оксана Ажнюк презентує студентські науково-популярні журнали

Студенти-журналісти молодших курсів продемонстрували високий рівень отриманих вже знань та втілення креативних ідей при створенні мас-медійного продукту: радійних програм (студенти 2-го курсу), зйомки та монтажу відео (випускник бакалаврату Роберт Папп), збірників наукових праць (студенти 5-го курсу), науково-популярних журналів «Ідея» та «Інтелектуал» (студенти 3-го курсу).


Ректор УжНУ Федір Ващук нагороджує найуспішніших студентів

За вагомий внесок та активну участь у студентському житті вони були нагороджені Почесними грамотами та подяками обласної організації Національної спілки журналістів України, ректорату, деканату, кафедри.

 

Вікторія КУЗІВА, Валерія ЗЕНИНЕЦЬ,
студентки 1-го курсу відділення журналістики,
фото Габріелли Руденко

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416