Розвивати IT-технології, народжувати дітей та вчасно віддавати борги. Прем’єр-міністр України прочитав студентам лекцію з економіки

03.03.2012
yana
Зустріч із Миколою Азаровим відбулася у приміщенні Закарпатського облмуздрамтеатру. Протягом години Прем’єр розповідав закарпатським студентам чотирьох вишів про стан української економіки і давав поради щодо забезпечення хорошого майбутнього. Найбільше студентів було з УжНУ, щоправда, до списків потрапили лише «обрані» з юридичного, економічного та факультету суспільних наук. Присутніх ретельно перевіряли на наявність гострих, ріжучих та вибухонебезпечних предметів та пропускали до зали лише згідно з наявністю у списку або особистою згодою ректора.

«Хто хоче бути прем’єр-міністром?» – саме таким питанням розпочав лекцію Микола Азаров. Після цього викликав із залу студентів, які мали йому опонувати і водночас допомагати у розгляді економічних питань. На прикладі сім’ї, яка постійно займає гроші, а потім не знає, звідки брати ресурси для покриття боргів, прем’єр хотів обґрунтувати дії тих реформ, котрі наразі відбуваються у країні. «Головне – стабільність і передбачуваність дій влади», – наголосив Микола Азаров, коментуючи завдання нового податкового кодексу України.

До студенток він звернувся з пропозицією народжувати якомога більше дітей, оскільки уряд збільшив мамам кошти та наразі активно стимулює будівництво дитсадків. Важливим питанням для країни є також розвиток IT-технологій і стимулювання абітурієнтів обирати для себе саме цю професію.

Коли ж прем’єр запитав студентів «Що уряд робить не так?», то йому відповіли, мовляв, не варто віддавати підприємства у приватні руки Ахметову. Щоправда, студент ЗакДУ, який розхвилювався під час відповіді, сплутав прізвища і сказав: «Не віддавати в руки Азарову».

Цікаво, що на Закарпаття разом з прем’єром приїхав і Євген Суліма, перший заступник міністра Табачника. Нагадаємо, що саме його відставки вимагали студенти УжНУ під час мітингу, що відбувся 28 лютого. Йшлося також про припинення безпрецедентного об'єднання закарпатських вишів і відстоювання прав на освіту без фальсифікацій.

З Євгеном Сулімою керівництво УжНУ зустрілося у приміщенні бібліотеки УжНУ. Йшлося зокрема про результати перевірки, яка перебувала в УжНУ з 13 по 22 лютого, незадоволення матеріально-технічною базою університету та припинення дії постанови № 760 про об’єднання закарпатських вишів в один університет. Рішення кабміну про «злиття вишів» Суліма пообіцяв cкасувати: «Сьогодні це питання є таким гострим, що воно не на часі, до ухвалення закону "Про вищу освіту". Обіцяю, що завтра підготую такий проект, думаю, що міністр мене підтримає і ми внесемо проект про скасування розпорядження про реорганізацію».

2 березня стало відомо, що на сесії закарпатської облради обговорили звернення трудового колективу УжНУ до Прем’єр-міністра та Президента стосовно припинення дії постанови про об’єднання вишів. Микола Вегеш, ректор УжНУ і за сумісництвом обласний депутат, зауважив, що сьогодні немає жодного сайту, не тільки закарпатського, а й загальноукраїнського, який би не писав про проблеми вишу. Ректор каже, що наразі найважливішим завданням є збереження чесного імені Ужгородського національного університету, бо це бренд усієї області.

 

Наталія Каралкіна, студентка відділення журналістики УжНУ,
Фото Габріелли Руденко

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416