Про любов та творчість розповідали ужгородцям молоді поети

15.04.2013
yana


Молоді поети про найсокровенніше

Про кохання, мабуть, можна говорити вічність. Адже саме це почуття надихає нас на творчість, а декого навіть на подвиги. 13 квітня в ПаДіЮні відбувся вечір любовної поезії «Шістнадцята літера». У залі зібралася творча молодь для того, щоб розповісти всім охочим саме про любов, про власні переживання.

Декорації, музика – все це створювало справжню романтичну атмосферу. А свої вірші про кохання читали Віктор Опаленик, Аліна Ганько (Кориця), Ксенія Музичук, Ірина Левіна, Ксенія Горовенко, Віталіна Коваль, Дмитро Родіс (Мукачево), Катерина Буяльська (Львів).


Аліна Ганько

Також на вечорі виступили музиканти. Звичайно, і вони співали про кохання. Глядачам дуже сподобалось те, що на вечорі виступив відомий український гурт «Один в каное» — хедлайнери вечору. Глядачам подобалась їхня музика: було чутно, як люди у залі підспівують вокалістці.

Власне про організацію вечору та підбір учасників розповіла Аліна Ганько (Кориця) – головний організатор зустрічі:

«Це вже третій літературний вечір, який я організовую, але цього разу ми трішки вирішили змінити концепцію заходу. В організації вечору мені допомагав мій колега Віктор Опаленик – ми вже давно разом займаємося такою діяльністю. Учасників підбирали разом. Шукали, власне, «сильних» авторів, майстрів слова. Та й тих, хто, звісно, пише про любов. Вечором дуже задоволені, нам вдалося втілити в життя все, що ми хотіли. А виступ гурту «Один в каное» став певною родзинкою вечору. На щастя, все пройшло так, як ми хотіли».

 


Ірина Швайдак

Свої враження від заходу та й узагалі від Ужгорода розповіла солістка гурту «Один в каное» Ірина Швайдак:

«Сам вечір нам дуже сподобався. Я так розумію, що сьогодні тут були присутні молоді автори, які, можливо, з часом стануть відомими поетами. Завжди приємно спостерігати за тим, як все починається. Оскільки зі своїм гуртом ми в Ужгороді виступили вперше, то ужгородська публіка нам справді дуже сподобалось. Нас добре зустріли, люди навіть знали тексти пісень, а це дуже приємно нам як музикантам. В Ужгороді з виступом ми вперше, він справив на нас дуже гарне враження».

 


Ірина Левіна

Учасниця літвечору Ірина Левіна каже:

«Вечір, я вважаю, пройшов дуже добре. Ми, щоправда, очікували на більшу кількість людей, та все одно донести свою творчість до тих, хто прийшов, – велика честь. Приємно було чути, що публіка схвально реагувала на наші вірші. Для мене літературні читання такого формату були новими, адже до того я виступала лише на вечорах, що проводилися у пабах та кафе. Вірші я пишу досить давно, проте наразі переживаю новий етап своєї творчості, з чим сьогодні і виступала».

 


В’ячеслав Кот

Глядачі також схвально відгукувалися про вечір, зокрема поділився з нами враженнями В’ячеслав Кот:

 

«Трохи все затягнулося, думав, що почнеться все вчасно, без запізнень. Багато приємних емоцій додали ті люди, які грали на скрипці та контрабасі, просто супер. Якось раніше я не зважав на музику такого напрямку, але учасники вечору були дуже емоційні. Думав, що вірші будуть такі прості й «попсові», але вони виявились дуже цікавими, різними, складними, і трохи навіть психоделічними, головне, що не пахло примітивізмом. Виступ гурту «Один в каное» − просто фантастика. Вчора про них вперше почув, і тут я на їхньому виступі, музика дивовижна. Вони такі чисті, без пафосу, позерства і брехні, дали мені нові емоції, і враження від виступу залишилися незабутніми».

 

Вечір удався, а найголовнішим було те, що всі залишилися задоволеними: і організатори, і учасники, і глядачі. Якщо люди приходять на подібні заходи, то це свідчить про те, що їм цікаво і такі дійства потрібно організовувати в нашому місті якомога частіше.

Мирослава Зілинець,
студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416