Представники Вишеградської четвірки завітали до УжНУ

17.04.2013
yana


Під час зустрічі

У вівторок, 16 квітня, на юридичному факультеті УжНУ відбулася зустріч Надзвичайних і Повноважних Послів країн Вишеградської четвірки зі студентами та викладачами університету. Тема бесіди була визначена заздалегідь: «Інтеграційні процеси в Європі та особлива роль Вишеградської групи».

Ректор УжНУ Федір Ващук дружньою промовою розпочав конференцію, після чого гості запропонували вільний формат спілкування, аби дати змогу присутнім поставити запитання, що їх цікавлять. Студенти ж здебільшого хотіли дізнатися, які проблеми заважають Україні вступити до ЄС і чи варто це робити взагалі.

 


Генрик Літвін

Генрик Літвін – польський посол - запевнив, що Україну ні хто не затягує насильно в ЄС, але даремно вона не використовує свій шанс, адже цей крок дасть змогу державі розвиватися: «Українцям, певно, здається, що в Євросоюзі трава зеленіша і небо ясніше, але там теж є свої проблеми, просто, вирішувати їх разом набагато легше».


Міхаль Баєр

Угорський посол Міхаль Баєр гумористично пояснив приклад того, як почуває себе країна, вступивши до ЄС: «З Євросоюзом відносини складаються, як з дівчиною. От зустрічаєшся з красунею, і поки ейфорія не мине, не помічатимеш ніяких недоліків, а як одружишся з нею, то вже і зуби не такі білі, і волосся не таке гладке. Так і з ЄС: доки не вступиш, він здається недосяжним й ідеальним, але згодом розумієш, що і там є свої нюанси. Але можу запевнити, що жодна з країн, які належать до Європейського Союзу, не погодилась би його покинути».


Павол Гамжік

Довідкова інформація:

Вишеградська четвірка – об’єднання чотирьох центральноєвропейських країн: Польщі, Чехії, Угорщини і Словаччини, що було утворено 15 лютого 1991 p. З того часу основним пріоритетом для роботи Вишеградської групи була названа інтеграція до євроатлантичних структур.


Іван Почух

Усі члени Вишеградської четвірки стали членами Європейського Союзу 1 травня 2004 року. Сьогодні діяльність Вишеградської четвірки спрямована на заохочення оптимального співробітництва з усіма країнами, зокрема, і з Україною. Як зазначають посли угрупування, головним інтересом їх роботи є демократичний розвиток в усіх частинах Європи.

Олександра Туранова, студентка відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416