На відстані витягнутого… пульта

20.05.2013
yana

У конференц-залі зеленого корпусу УжНУ 21 травня відбулася презентація спільного українсько-словацького проекту для проведення транскордонних відеоконференцій. Ця програма реалізується у рамках виконання Угоди, укладеної в листопаді 2012 року, про співробітництво УжНУ та Центральноєвропейської вищої школи м. Скаліца.

Про перші кроки у співпраці двох потужних закладів спочатку розповів ректор УжНУ Федір Ващук. Він повідомив, що угода передбачає взаємний обмін студентами та науково-педагогічними працівниками, дозволяє студентам паралельно навчатися в двох університетах і, що найголовніше, дає можливість одночасного здобуття дипломів зі спеціальностей «Міжнародні відносини», «Екологічний менеджмент» та «Життєве середовище». Роботу почали саме із цих напрямків, тому що Скаліцький університет вже має досвід випуску спеціалістів цього фаху.

 


Також професор відзначив, що головна мета цього проекту – аби студенти не лише цих 3 спеціальностей, а й цілого університету після закінчення навчання здобували два дипломи, один із яких європейського зразка. На презентації також були присутні Генеральний консул Словацької республіки в Україні пані Янка Бур’янова та ректор Центральноєвропейської вищої школи в м. Скаліца (Словацька Республіка) пані Хайді Шварцова, яка привітала усіх студентів та викладачів з початком нового спільного проекту.


Презентація мультимедійних аудиторій

Також у рамках виконання Угоди про співробітництво словацькими колегами в УжНУ було створено 3 сучасні мультимедійні аудиторії з можливістю проведення відеоконференцій. Перша із них розмістилася в конференц-залі, де й відбувалася презентація. Другий комплекс буде знаходитися на пл. Корятовича в Інституті нетрадиційних досліджень Ужгородського національного університету, а третій – в залі засідання вченої ради нашого вишу. Єдиною вимогою з боку словаків був швидкісний доступ до інтернету. «Такі аудиторії дозволяють проводити заняття в режимі онлайн, – каже пані Шварцова. – А це дуже зручно для студентів, адже не потрібно часто їхати на пари в м. Сколіца або в м. Кошіце (там ми відкрили філіал нашого університету).


Студентам подобається

Можна приїжджати лише на іспити. Ці аудиторії оснащені ноутбуками, принтерами, широкоформатними камерами, розумними дошками та іншою технікою, яка знадобиться в процесі навчання. І я дуже рада, що змогла допомогти вам здобувати освіту та знайомитися з новими колегами із міста Скаліца».

Після промови пані Швальцової присутнім продемонстрували, як відбуватимуться відеоконференції. Представник фірми, яка встановлювала систему мультимедійної зали, організував телеміст «Сколіце – Кошіце – Ужгород» і розповів про можливості технічного удосконалення цих аудиторій.

Анна Малахова, Вікторія Кузьма,
студентки відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416