На відділенні журналістики відбудеться День відкритих дверей та дискусія про підготовку медіафахівців

16.05.2021
Наталія Толочко
20 травня відділення журналістики Ужгородського національного університету проведе День відкритих дверей у форматах офлайн та онлайн. Учасниками заходів стануть школярі, вихованці гуртків юних журналістів, учителі, роботодавці, медіафахівці, випускники відділення, студенти, викладачі.

Під час Дня відкритих дверей відбудеться дискусія «Підготовка професійного медійника: очікування абітурієнтів, студентів та потреби медіаринку». До обговорення нагальних питань медіаосвіти долучаться редактори й журналісти відомих ЗМІ, працівники пресслужб. Крім цього, відбудуться презентації бакалаврських і магістерських програм із журналістики, модернізованих відповідно до європейських стандартів, а також представлення студентських творчих проєктів. Майбутнім абітурієнтам запропонують екскурсію відділенням журналістики і його підрозділами, а знані в краї медійники поділяться власними історіями, пов’язаними з журналістикою. Школярі, які завітають до університету, зможуть відчути себе в ролі журналістів, рекламістів, піарників: спробують начитати текст перед телекамерою, створити допис у соцмережах. Серед найактивніших авторів постів і сторіс у мережі «Instagram» рандомно оберуть трьох переможців, які отримають цінні призи від кафедри журналістики.

День відкритих дверей буде проведено в межах міжнародного проєкту «DESTIN».

Під час офлайн-заходу обов’язковим є дотримання дистанції, вхід лише у масках. Кількість осіб обмежена – до 30. Початок о 10.00, ауд. 429 головного корпусу УжНУ (вул. Університетська, 14).

Початок онлайн-заходу – 13.00 на платформі Google Meet за покликанням. Кількість учасників необмежена.

Адреса: м. Ужгород, вул. Університетська, 14, аудиторія 416
Телефон +380 (50) 995 3048
Ел. адреса: kaf-journal@uzhnu.edu.ua

ДовідковоСпеціальність «Журналістика» впроваджена в Ужгородському національному університеті в 1997 році. За рік відкрили відділення журналістики, а ще через два роки створили кафедру. Фактично, УжНУ став п’ятим університетом у державі, де започаткували відповідну спеціальність. З того часу підрозділ неодноразово довів свою конкурентоспроможність і став центром підготовки кількох сотень фахівців, які реалізують свій творчий потенціал на Закарпатті і далеко за його межами. З 2015 року кафедра журналістики здійснює набір ще й за спеціалізацією «Реклама і зв’язки з громадськістю».

«DESTIN. Journalism Education for Democracy in Ukraine: Developing Standards, Integrity and Professionalism» – це трирічний проєкт (2018–2021 рр.) за програмою Європейського Cоюзу Erasmus+ КА2 (секція: Capacity Building in Higher Education – Розвиток потенціалу у вищій освіті). Учасниками є 20 інституцій, зокрема 10 українських університетів. У межах проєкту вже відбулося чимало заходів. Так, партнери провели масштабний авдит навчального процесу, зустрічі зі студентами, випускниками, роботодавцями для обговорення бакалаврських та магістерських освітніх програм із журналістики, можливостей їх удосконалення; мали робочі поїздки-ознайомлення з європейською системою навчання медіафахівців; взяли участь у відповідних міжнародних конференціях; отримали партію техніки з основним ліцензійним програмним забезпеченням для навчання юних журналістів. І найважливішим результатом проєкту стало оновлення навчальних планів і програм підготовки журналістів. Із початку навчального року першокурсники-бакалаври й магістранти вже навчаються за модернізованими навчальними планами і програмами, максимально наближеними до європейських стандартів.Окрім того, учасники робочих груп розробили Національні рекомендації для журналістської освіти.

Попереду у проєктантів – відповідальний завершальний етап, під час якого відбудуться Дні відкритих дверей, запровадження для широкої авдиторії онлайн-курсів із медіаграмотності, а також підсумкова конференція у Львівському національному університеті імені Івана Франка, створення Всеукраїнської асоціації дослідників журналістики.

За інформацією кафедри журналістики УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416