Мешканці 4-го гуртожитку матимуть усі вигоди

26.09.2012
yana

Мешканці четвертого гуртожитку під час зустрічі з керівництвом УжНУ
26 вересня в. о. ректора УжНУ Федір Ващук зустрівся зі студентами — мешканцями гуртожитку № 4. Комендантів гуртожитку та викладачів Федір Григорійович попросив вийти: «У залі будуть тільки студенти. Розмова має бути відвертою».

Перед зустріччю Ф.Г. Ващук побував у гуртожитку № 4, після чого озвучив своє рішення щодо змін у гуртожитку студентам: « Я домовився із декількома банками, щоб видали кредит робочим фірмам, котрі будуть робити ремонти у гуртожитках. Університет відмовляється від вашої оплати за гуртожиток, але ці гроші ви будете сплачувати банку, щоб погасити кредит. Ця програма є добровільною. Просто тепер ви будете знати, на що конкретно йдуть ваші щомісячні платежі. Ті, хто уже зробив ремонт за власний кошт, буде оплачувати лише комунальні послуги».
Федір Григорійович також нагадав студентам, що їх не відраховуватимуть за перескладання. Присутня молодь майже одноголосно підтримала нинішній розклад дзвінків.

В. о. ректора наголосив, що був ініціатором створення у міській раді групи «Університет», яка налічує 15 депутатів: «Завтра на сесії я поставлю питання про те, що обладнання зі старих котелень має бути передано безкоштовно Ужгородському національному університетові».

Під кінець зустрічі Ф.Г.Ващук порушив тему хабарництва в УжНУ: «Якщо я отримаю інформацію, що викладач вимагає хабара або ставить у такі рамки студента, що потрібно платити… Не ведіться на це. Беруть хабарі лише там, де їх дають!»

Також Федір Григорійович пообіцяв цього року практикувати «сесію довіри», під час якої студенти самі себе зможуть оцінювати. А викладач їм має довіряти.

 

Марія Чаварга, студентка відділення журналістики
Фото – Роман Сов’як

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416