Фотографія — це життя…

21.03.2012
yana

Чи не кожен з нас, споглядаючи світлини, згадує щось особливе, хоче зануритися в довколишній світ природи. Фотожурналіст Олег Григор’єв, який завітав до студентів-журналістів УжНУ, вважає, що студійне фотознімання — майже мертве. Це можна помітити й з набору його світлин: усюди в центрі уваги краєвиди, мальовничі куточки й події, які, може, й не привернули б уваги рейтингових ЗМІ, зате мають неабияку вагу для героїв фоторепортажів.

Гість прес-клубу "Медіаперспективи" прийшов до затишного приміщення разом із дружиною, яка скромно сіла поряд зі студентами і, як личить справжньому фотографу, знімала на камеру все, що відбувалося в аудиторії № 406.

Тим часом Олег поділився зі студентами тонкощами своєї професії, відзначивши, зокрема, що навички фотомистецтва дуже важливі для роботи журналіста. Відтак представив присутнім частину своїх знімків.

Світлини вражали не лише майстерністю автора, а й ідеєю роботи. Особливу уваги привертали фотографії з поїздки разом із міжнародним благодійним фондом «Caritas». Зображенням Фотограф зумів передати характери героїв, їх зв’язок із довколишнім світом. Так, на одному зі знімків – самотня дівчинка, яка занурилася в тривалу мовчанку. «Вона, мабуть, була поглинена власним глибоким внутрішнім світом, про масштаби якого навіть не здогадуємося. Узагалі ж, на всіх цих знімках кожна людина розкрила себе по-своєму», – резюмував О.Григор’єв.

Окрім того, майстер показав фото із загадкових печер Тернопільщини, мотогонок та «Битви націй». Щодо останнього, то це не змагання, яке транслювалося на телебаченні, а справжні лицарські бої, де боротьба була не менш напруженою, ніж у згаданому телепроекті.

У фоторепортажі зі змагань з мотоспорту особливу увагу привернула світлинка, на якій п’ятирічний хлопчик без будь-якої підтримки стартує в гонці.

Представивши світлини, О.Григор’єв залюбки поспілкувався зі студентами. Розмова була теплою й невимушеною, оскільки чи не вперше мої колеги зустріли фотографа, який уміло володіє комунікацією, розповідає конкретно й щиро про справу, що стала невід’ємною частиною його життя.

 

Андрій СЛОХІНЯК,
студент відділення журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416