Андрій Курков – у гостях у філологів

20.05.2010
yana

 

27 квітня в гостях у філологів побували відомі письменники Андрій Курков та Галина Вдовиченко (вона ж – заступник головного редактора газети «Високий замок»). Пані Галина розповіла про свої  два романи: дебютний «Пів’яблука» (книжкова мережа ЕМПІК відзначила його дипломом «Дебют 2008 року» в номінації «Кращий автор», а на літературному конкурсі «Коронація слова  - 2008» книгу було відзначено номінацією «Вибір видавців») та останній роман «Тамдевін» (отримав Першу премію на «Коронації слова - 2009»).

Андрій Курков,  автор 13 романів, більш ніж 20 кіносценаріїв та 5 дитячих книг, твори якого перекладені 33 мовами світу й видаються в 65 країнах, порівнював сучасну українську та російську літератури й розповідав про те, як починав свою письменницьку кар’єру: на позичені у друзів кошти самотужки видав першу книгу, а потім ще й сам продавав її на Андріївському узвозі в Києві. Як і багатьом іншим згодом успішним письменникам, йому було важко отримати свій перший контракт з видавництвом: одержав 600 письмових відмов до того часу, коли у нього було написано вже 8 романів. Тепер же він єдиний письменник на пострадянському просторі, чиї книги потрапили до топ-десятки європейських бестселерів.

Присутні мали змогу придбати книги обох авторів, а також збірник сучасної прози Закарпаття «Щоденник біженця», упорядкований Андрієм Курковим.


Дарія Руснак, координатор прес-клубу
молодого журналіста «Медіаперспективи
»

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416