Змагання інтелектуалів УжНУ

24.10.2023
moderator

З нагоди Дня народження УжНУ на факультеті інформаційних технологій організували «Битву інтелектів» – змагання між студентами різних курсів і структурних підрозділів. Загалом 17 команд боролися за звання найрозумнішої.

Батл відбувся 19 жовтня, його урочисто відкрив проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Король. Побажав всім учасникам перемоги, а найголовніше – отримати задоволення від «Битви інтелектів».

Ведучий Дмитро Койтюк, співорганізатор, розповів, що змагання інтелектуалів щороку відбуваються завдяки Профкому, Студентській раді, а також Центру гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування. Вони спільно вирішили питання про приміщення, подарунки. «Органи студентського самоврядування поширювали інформацію про гру серед студентів і вигадували запитання для конкурсів. Журі в грі не було, адже бали оголошував ведучий, а підрахунком займалися безпосередньо члени команди організаторів», – пояснив Дмитро.

У «Битві інтелектів» було 6 раундів. Питання стосувалися різних тем, передбачали іноді лаконічну відповідь «правда чи  брехня», а подеколи розгорнуту, з креативним підходом, наприклад, для музичного раунду. Були навіть короткі математичні завдання. На час гри учасників попросити відкласти гаджети, застосовувати власний інтелект.

Учасник команди географічного факультету Давид Чубанян поділився враженнями від гри: «Битва інтелектів» була дуже цікава, нашій команді сподобалася, особливо перший раунд. Питання виявилися досить складними, ми не звикли до таких. Але попри все, хочемо, щоб такі заходи проводилися частіше!».

Студентка  Анастасія Стегайло з команди філологічного факультету вже вдруге  брала участь у змаганнях. Як і минулого року, всі раунди виявилися дуже цікавими.  На думку Анастасії, «битва» дає можливість поміркувати над, здавалося б, відомими питаннями, і дізнатися щось нове. Дівчина переконана, що багато залежить від команди: якщо вона дружня, то змагатись набагато легше й веселіше.

    

Вже другий рік поспіль переможцями інтелектуального батлу стає команда медичного факультету – «Гіппократи». ЇЇ капітан Орос Павло каже: «Питання були вище середньої складності, іноді дуже легкі. Ми готувалися: переглянули картини різних замків України, світу, столиць, країн, і це дало нам біля десяти балів. Команду збирав голова студентської ради Віталій Луц, він відбирав учасників за загальними знаннями та для кожного напрямку: спорт, музика, історія, географія… Змагання мені сподобалися!».

Формат гри вже понад 10 років не змінюється, але, як не дивно, щороку змагання відрізняються. Організатори добирають креативні й цікаві завдання, тож інтелектуальний батл виходить напрочуд емоційним та атмосферним.

Вероніка Межуєва, Ольга Коровська, студентки 1 курсу кафедри журналістики

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416