Студенти-журналісти, рекламники й піарники презентували таланти на медіавечорницях

03.11.2022
moderator

Напередодні Гелловіну – наймоторошнішого свята в році – студенти кафедри журналістики влаштували медіавечорниці. Це неформальний захід, під час якого медійники всіх курсів демонстрували власні таланти перед колегами-студентами і викладачами, а також «виганяли нечисть з України».

Медіавечорниці на відділенні журналістики відбувалися вперше. Традиційним осіннім заходом для студентів і викладачів є «Інформаційна миска», яку з відомих причин цього року провести не могли. Тож медіавечорниці стали своєрідною заміною, хоч ця подія, звісно, мала свою специфіку:  це була презентація талантів, вечір знайомств. А локацією обрали університет, щоб було близько до бомбосховища. Ідея виникла в межах дисципліни «PR як фах», яку вивчають студенти  спеціальності «Реклама і зв’язки з громадськістю» на 4-му курсі. Вони організували й провели захід.

        

Ведучими стали Артур Логойда і Єлизавета  Адженілок. На гостей чекала насичена програма, адже сценарний план складався з 15 виступів. Серед них – стендап Артура Логойди та Ольги Барановської, колективна пісня у виконанні першокурсників й окремі пісні Максима Галашка, Анастасії Джупіної, Юлії Філіп, Сніжанни Безкровної, відео Софії Батечко, вірші Каті Мешко, Ренати Яцко, оповідання Максима Пушкаря, п'єса під назвою «Золоті лосіни» у виконанні 2 курсу, історії Микити Педченка, презентація Катерини Ісаченко. В онлайн-форматі приєднався Юрій Шіман, який підготував тематичні відеозаписи. 

Окрім виконання пісні «Де би не був журналіст», інструментал якої запозичений з треку «Додому» гурту Kalush у колаборації з репером Skofka, студенти-першокурсники заявили про себе сольними перформансами. Так, Катерина Ісаченко розповіла про свої досягнення у велоспорті за допомогою презентації. За словами Катерини, її поточним рекордом є подолання понад 70 кілометрів за добу. Також уродженка Чернігівської області відзначила роль Десни під час повномасштабного вторгнення росії: «Під час паводків річка була настільки глибокою, що жоден російський танк не міг її перетнути».

А Софія Батечко, яка приїхала до Ужгорода з Броварів, поділилася враженнями про першу осінь в обласному центрі Закарпаття. Софія змонтувала відео, поєднавши добірку власних фотомиттєвостей і естетичної музики.

Неординатрним був і виступ студента 2 курсу Максима Пушкаря:  він зачитав частину власного оповідання, а слухачі мали вигадати влучну кінцівку.

Наприкінці медіавечорниць третьокурсниця Сніжана Безкровна вразила слухачів піснею про Херсон. Після її виконання дівчина ледве стримувала сльози, адже тимчасово окуповане місто особливе для неї. Зал підбадьорив студентку оплесками. Завершилися вечорниці піцою і напоями. 

За інформацією співорганізатора заходу Микити Педченка, минулого року заходів, схожих на медіавечорниці, не було, а ідея провести неформальну зустріч виникла після аналізу анкет першокурсників. Опитування показало, що майже всі студенти мають таланти, хобі, тож вирішили запропонувати їм захід для презентації і знайомства з медіародиною.

На запитання, що вразило найбільше під час зібрання, ведучий Артур Логойда відзначив різнобічність студентських талантів. Також зізнався, що довелося імпровізувати під час заходу, коли виникли технічні перешкоди, а також щоб підбадьорити студентів. Та загалом все задумане вийшло, атмосфера була невимушеною.

Отже, неформальні зустрічі, подібні до цієї, сприяють не лише творчому розвитку студентів, а й об'єднують медіародину.

Сергій Чернишов студент 1 курсу кафедри журналістики

Фото Михайла Коштури

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416