Журналісти-першокурсники переглянули виставу про соціальні мережі «Лайкнутий»

Студенти І курсу відділення журналістики у холі лялькового театру «Бавка»

Студенти І курсу відділення журналістики разом із завідувачем кафедри Юрієм Бідзілею та доцентом Лесею Поліхою 6 грудня культурно розвивалися в Закарпатському академічному обласному театрі ляльок «Бавка». Переглянули виставу «Лайкнутий», приурочену 15-річчю газети «Неділя».

Головний редактор видання Михайло Носа, який організував перегляд, запропонував молоді написати рецензію на твір. Найкращий матеріал пообіцяв опублікувати у газеті.

«Лайкнутий» – епатажна вистава, яка знайшла підтримку і схвалення, мабуть, у кожного присутнього. Головного героя Олександра Сніжка грав відомий актор Юрій Дяк, який завоював визнання глядачів своїм талантом. Зрежисував виставу Давис Колбергс. Твором «Лайкнутий» він намагався показати, наскільки людина залежна від соціальних мереж, як може Всесвітня павутина затягувати щоразу сильніше. Для головного героя важливим був кожен лайк. Хлопець не помічав, як віддаляється від реального світу і потопає у віртуальному. Страшний сон, в якому Facebook «забрав» життя, змусив поглянути на світ по-новому, змусив зрозуміти, що насправді є важливим.

Актор Юрій Дяк

«Вистава справді захоплює. Затамувавши подих, я зацікавлено спостерігала за тим, що відбувалося на сцені. У певні моменти розуміла, що і в моєму житті відбувалися схожі ситуації. Ця схожість проявляється передусім у лайках, яких я теж нерідко прагну, що насправді дуже сумно», – ділиться враженнями першокурсниця відділення журналістики Тетяна Лесюк.

Підтримала дівчину її однокурсниця Аліна Мочан: «З самого початку я була вражена грою актора. З кожною хвилиною все більше захоплювалася виставою. Був навіть момент, який змусив мене заплакати. Я побачила себе в головному героєві: іноді втрачаю зв’язок з реальністю, поринаю у віртуальний світ настільки, що зникає відчуття часу. Але після вистави я перегляну своє ставлення до соцмереж і почну насолоджуватися реальністю».

Свою схожість із героєм вистави, якого втілює на сцені, відчуває і Юрій Дяк: «Інколи буває, просто гортаю стрічку новин, гортаю автоматично. Мені здається, що у всіх, хто має справу з Facebook, є певна залежність. Люди не будьте залежними!». Такими думками поділився Юрій Дяк зі студентами-першокурсниками, які охоче ставили йому запитання після вистави і фотографувалися на згадку про сучасну виставу «Лайкнутий» та свій перший спільний похід до театру.

 

 

 

Вікторія Кенідра, студентка відділення журналістики УжНУ

Приєднуйся до нашої медіародини!

Проконсультуйся з нами щодо вступу, розпитай про все, що хвилює.
Проконсультуватися

Телефон

БУДЬМО НА ЗВ'ЯЗКУ

+380 (312) 64-32-46

Адреса

ПИШІТЬ, ЗАХОДЬТЕ
Україна, 88000, 
м. Ужгород, 
вул. Університетська, 14, 
аудиторія 416